Beşiktaş'tan savaş karşıtı paylaşım! 'Birisi barışı başlatmalı'

Beşiktaş'tan savaş karşıtı paylaşım! 'Birisi barışı başlatmalı'

Beşiktaş Kulübü, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme girişimine karşı bir paylaşım yaptı.

Ajans Beşiktaş - Siyah-beyazlılardan yapılan paylaşımda, "Birisi barışı başlatmalı, tıpkı savaşı başlattığı gibi" ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna'da ne oluyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aylardır Ukrayna'ya saldırma planı olduğu konusundaki iddiaları yalanlıyordu. Ancak bu sabah Ukrayna'nın Donbas bölgesinde "özel bir askeri operasyona" başladığını duyurdu. Ardından Ukrayna'nın başkenti Kiev ve diğer bölgelerde patlamalar olduğu konusunda haberler yayımlanmaya başlandı.

Putin uzlaşmadan vazgeçip kendi sözleriyle "barış sağlama" amacıyla ordularını Donbas'taki Rus ayrılıkçıların kontrolündeki iki bölgeye gönderdi.

Rusya, geçtiğimiz aylarda 200 bine yakın askerini Ukrayna sınırına konuşlandırdı ve Batılı ülkeler bunun yeni bir işgalin ilk adımları olmasından korkuyordu.

Bundan sonra olacaklar ise tüm Avrupa'nın güvenliğini alt üst edebilir.

Rus kuvvetleri nereye gönderiliyor, neden?

Rusya 2014'te Ukrayna'ya girdiğinde Devlet Başkanı Putin tarafından desteklenen hükümet karşıtı isyanlar doğudaki iki bölgenin fiilen Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolüne geçmesiyle sonuçlandı. O dönemden bu yana Donbas'taki ayrılıkçılarla Ukrayna ordusunun arasında çatışmalar devam ediyordu.

Putin bu hafta sözkonusu iki bölgeye asker göndereceğini açıkladığında BM Genel Sekreteri Antonio Guterress, Rusya'nın "barış gücü" kelimesini kullanmasını reddetti.

Batılı ülkeler, Moskova'nın, Rusya ve Avrupa Birliği ile sınırı olan 44 milyon nüfuslu Ukrayna'ya yeni bir işgal planladığına inanıyor.

Başlangıç olarak Rus tanklarının ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk'e vardığı bildiriliyor.