Beşiktaş'tan transfer tepkisi: "Selam verince ikiye katlanıyor!"

Beşiktaş'tan transfer tepkisi: "Selam verince ikiye katlanıyor!"

Yabancı kuralı sebebiyle yerli isimlerin gereğinden fazla değerlenmesine kızan Başkan Çebi’nin ekibinden isyan: Tanınmayan alt lig oyuncusuna telefonu kapattığımızda Avrupa’dan teklif geliyor.

Ajans Beşiktaş - Transferde nokta atışı oyuncuları katmak isterken kulübün ekonomisini de en ince ayrıntısına kadar düşünen Beşiktaş yönetimi yerli oyuncu piyasasından şikâyetçi. Sportif Direktör Ceyhun Kazancı, yurtdışı bağlantıları sayesinde transferi zor gözüken isimleri Beşiktaş’a kazandırmıştı. Weghorst, Gedson, Saiss gibi önemli oyuncular kolayca siyah beyazlıların yeni yıldızları olurken, yerli isimler yabancı oyuncu sınırlaması yüzünden çok değerleniyor, görüşmelerde de büyük sıkıntı çıkarıyor. Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş transferleri bu şekilde gerçekleşememişti.

OYUNA GELMEYİZ

Bunun sebebi Beşiktaş’ın ilgisinden sonra başka kulüplerin devreye girmesi ve oyuncunun fiyatının 2-3 katına çıkıyor olması. Siyah beyazlı yöneticiler sadece anlaştıkları değil telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri oyuncuların bile değerinin katlanmasına böyle tepki gösteriyor: “Selam verdiğimiz tanınmamış oyunculara kısa süre sonra Avrupa’dan teklifler gelmeye başlıyor. Biz diğer kulüpler gibi menajer oyunlarına gelmeyeceğiz. Yerli oyuncu piyasası gereğinden fazla artsa da biz transfer politikamızdan şaşmayacağız”...

SON ÖRNEK EMRECAN

Beşiktaş’ın ilgilendiği oyuncuların birden değerlenmesinin son örneği Emrecan Uzunhan oldu. Siyah beyazlılar girişimlere başladığında İstanbulspor’un 21 yaşındaki sol bekinin değeri 100 bin avroydu. Genç stoperin şu andaki değeri ise 500 bin avroyu geçmiş durumda. (Türkiye)