Beşiktaş'tan Wout Weghorst'a rest!

Beşiktaş'tan Wout Weghorst'a rest!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Hollandalı golcüyle önceki gün yaptıkları son görüşmede net bir tavır ortaya koyduklarını ifade etti, “Kendisine başka oyuncularla ilgilendiğimizi, alternatiflerimiz olduğunu ilettik." dedi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, golcü transferi başta olmak üzere gündemdeki konularla ilgili geniş açıklamalarda bulundu. Papara ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çebi, Wout Weghorst’tan henüz olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.

Golcü transferine büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Çebi, “Weghorst ile ekonomik olarak el sıkıştık ama henüz kendisinden olumlu bir cevap alamadık. Ailevi süreci ve kendisinin de beklediği teklifler var. Dün kendisine başka oyuncularla ilgilendiğimizi, alternatiflerimiz olduğunu ilettik. Kendisi bize geri döndüğünde başka biriyle sözleşme yapmamışsak, öncelik verebiliriz. Ancak biz bugünden itibaren farklı arayışlarımızı başlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.

Ahmet Nur Çebi, Alexander Sörloth ve Jackson Muleka’nın listelerinde olduğunu doğruladı.

Birçok isimle görüştüklerini kaydeden Beşiktaş Başkanı, “Sörloth da alternatiflerimiz arasında. Biz alternatifsiz değiliz. Sörloth istediğimiz bir forvet ancak alternatiflerimiz çok fazla. Olursa en iyisi olsun diye uğraşıyoruz. Transferde ekonomiyi göz ardı etmeyeceğim. Ekonomisi düzgün iyi bir transfer yapmışsanız başarılısınız. Paraları basarak, uçuk kaçık yapılan transferlerde kişiler ne kadar iyi olsa da yönetim açısından başarılı sayılmaz. Muleka da gündemimizde var. Beğendiğimiz bir futbolcu. Scout ekibimizin, teknik direktörümüzün ve Ceyhun Kazancı’nın elinde çok değerli oyuncular var. Onların şartları ve bizim ekonomimizin birleştiği transferler yapacağız” dedi.

‘Tepkimizin dozajı artar’

Hakem atamalarının yapay zeka ile yapılmasını isteyen Başkan Çebi, “Biz kollanmak istemiyoruz ama hakkımızın yenmemesi için mücadele edeceğiz. Hatalar devam ederse dozajı yüksek tepkiyle karşılaşacaklar. Umarım yeni TFF hakemlerle ilgili süreci iyi yönetir” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki yeni dönemde hakem atamalarının yapay zekalı modellemelere göre yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Ahmet Nur Çebi önümüzdeki sezon haksızlığa uğramak istemediklerinin altını çizdi.

Çebi, “Hakemlerle ilgili geçen sezon Beşiktaş’ın haklarını korumak için defalarca federasyona gittiğimi, MHK başkanları dahil olmak üzere hepsiyle gerektiği şekilde mücadele ettiğimi tekraren söylemek istiyorum. Her maç sonu televizyonlara çıkıp, eller masaya vurulduğunda, sorunun çözüldüğünü gördünüz mü? Bu uygulamayı yapan birçok kulüp var ancak bu yüzden Türk futbolunun düzeldiğini ben görmedim. Bütün mesele diyalog içinde işi çözmektir. Birçok hakem görevden el çektirildi, sonra göreve geri getirildi. Umarım bu yeni TFF yönetimi hakemlerle ilgili süreci daha iyi yönetecektir” dedi.

Başkan Çebi sözlerine şöyle devam etti:

“Biz korunmak ve kollanmak istemiyoruz ama hakkımızın yenmemesi konusunda mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu sene de aynı şekilde devam ederlerse, dozajı yüksek tepkiyle karşılaşacaklar. Yeni hakemlerin görev başı yaptırılmasını tercih ediyorum. Bunun yapay zeka yöntemiyle çözüleceğini söylüyor TFF Başkanı. A hakemi bir maça atanırken, onun ismi birilerinin ağzından çıkmamalı. Geçmişte hakemlerin kulüplerle yaşadığı sorunlar var. Hakem atamalarının belirli bir yapay zeka modeliyle olması gerektiğini düşünüyorum.”

‘Adalet içinse evet’

Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe’nin 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması konusundaki girişimine şartlı destek verdi. Çebi, “Beşiktaş olarak adalet ve vicdanın olduğu her yerde varız. Bu talep adaletli ve vicdanlı karşılanacaksa, biz buna olumsuz bakmayız. Ancak hedef 3 kuruş daha fazla pay almaksa, bu sıkıntılı süreçlerde bu tür konular zarar verir. Konu adalet ve vicdansa niye olmayalım? Başka amaçlarla yapılıyorsa, gerek yok” dedi.

Yeni sponsor Papara

Beşiktaş ile elektronik para ve ödeme hizmetleri şirketi Papara arasında 3 yıllık konç sponsorluğu anlaşması imzalandı.

Vodafone Park’ta düzenlenen lansmana katılan Başkan Ahmet Nur Çebi, Papara’ya destekleri için teşekkür etti. Beşiktaş’la çalışmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Papara CEO’su Emre Kenci ise “Gençlerin kullandığı bir uygulamadan, tüm toplumun kullandığı bir uygulamaya geçmek istiyoruz” dedi.

‘İstifa etsinler’

TFF’nin kurullara yaptığı istifa çağrısını değerlendiren Başkan Ahmet Nur Çebi, “Ben tüm kurulların istifa etmesi gerektiğini ilk söyleyenlerdenim. Umarım tüm kurullar istifalarını verirler ve yenileri göreve gelir. Bir sene sonra yapılacak seçimde kurulların da genel kurulda seçilmesi şeklinde bir uygulama olacak. Umarım kurulların tamamının yenilendiği bir süreç yaşarız. Birilerinin kalıp birilerinin istifa ettiği bir şeyi kabul etmiyorum. Eski hakemlerin yeni kardeşlerine koltuklarını bırakmalarını istiyorum” dedi.

‘12.00’de biter’

Yeni sezon kombine bilet satışlarının temmuz ayının ilk günlerinde başlayacağını açıklayan Başkan Çebi, Beşiktaşlı taraftarlardan büyük ilgi beklediklerini söyledi.

Çebi, “Sabah 09.00’da başlayıp, öğlen 12.00’de bitirmiş olur taraftarımız, böyle bir beklentim var” diye konuştu.

Çebi’den ziyaret

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi ziyaret etti. TFF’nin Riva’daki idari merkezinde gerçekleşen ziyarette, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aksu ve Müslüm Özmen ile Genel Sekreter Kadir Kardaş da yer aldı. Ahmet Nur Çebi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu’na başarı dileklerini iletti. Büyükekşi ve Çebi, günün anısına karşılıklı hediye takdiminde bulunurken ziyaret hatıra fotoğrafıyla sonlandı.

Emre’den 4 yıllık imza

Beşiktaş, Emirhan İlkhan’dan sonra akademiden yetişen genç kaleci Emre Bilgin’in sözleşmesini de yeniledi. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ile tesislerde bir araya gelen 18 yaşındaki file bekçisinin 3+1 yıllık sözleşmeye imza attığı duyuruldu. Teknik Direktör Valerien Ismael’in gelişiminden çok memnun olduğu Emre’yi sezon başı hazırlık kampına da götüreceği ifade edildi. (Skorer)