Bilal Meşe: ''Beşiktaş gelişiyor ama derinlik yok''

Bilal Meşe: ''Beşiktaş gelişiyor ama derinlik yok''

Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, Beşiktaş'ın performansını bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugünkü Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısı;

Haftanın en kârlı takımı, Trabzon deplasmanından üç puan çıkaran Beşiktaş’tır. Her iki takımın eksiği-gediği o kadar çok ki, gideni var, yeri boş olanı var! Yani, çıkıp ortaya, “O yok, bu yok” mazeretlerine iki taraf da sığınamaz...

Novak, Sosa ve Sörloth’un olmayışı elbette Trabzon’u olumsuz etkiledi, gördük. Aynı tezler Beşiktaş için de geçerlidir. Kişisel olarak ‘yoklara’ değil, tabelaya bakarım arkadaş, orada ne yazıyorsa odur!

Kaleci Ersin’in yediği tek golde hatası büyük, çıkmamalıydı. Ancak her kalede böyle hatalı goller yaşanır, yaşanmaya da devam edecek. O pozisyonda skorun verdiği bir rahatlık da söz konusudur, yani psikolojik bir hatadır. Biliyorum, Ersin kardeşimiz ondan ders çıkarmıştır.

Hasic’i dikkatle izledim, çok çalışkan, topla üç kişinin arasına dalacak kadar da cesur, gözü kara. Sergen Yalçın hoca onu oynatıyorsa, mutlaka bir bildiği vardır.

Gelelim Larin’e... Giderek tecrübe kazanıyor, rakip savunmayı zaman zaman yıpratıyor, mücadeleden yılmıyor, boğuşuyor. Ya gol; işte o yok, şimdilik!

Eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz. Beşiktaş’ın öylesine aman aman bir kadro derinliği yok. Hem lig, hem UEFA, hem de kupayı bu kadro kaldırmaz, kaldıramaz! Bunu Sergen Yalçın hoca da görüyor, diline yansıtıyor. Bildiğim bir başka doğru ise Sergen hocanın, bunca yokluğa karşın elinin altındaki malzemeden verim almayı iyi biliyor olmasıdır. Bunu da görüyoruz, farkı da zaten burada yatıyor.

Bir övgü de Kartal’ın savunma bloğuna... Trabzonspor’un maç süresince net pozisyona hasret kalmasında büyük rolleri var. Biraz daha açacak olursak, Beşiktaş takım savunmasını çok iyi yaptı, alkışı fazlasıyla hak ediyorlar.

Efendim, Lens’i beğenenler var. Beğenmeyenler ise çoğunlukta! Kişisel olarak ona bakışım pozitif. Top tekniği, ikili mücadelelerde soğukkanlı oluşu, oyuna önemli katkılar sağlıyor. Yeri geldiği zaman topu da koşturuyor, ofansa önemli katkılar sağlıyor. İşin özeti Lens, bu tabloda oynar. İlk 11’de oynar mı? O, hocanın tercihidir. Nitekim Trabzon’da sonradan oyuna girdi, bir dakika sonra üçüncü golü attı. Bilmem anlatabildik mi?

Etiketler :