Bilal Meşe: "Beşiktaş’ta değişim var"

Bilal Meşe: "Beşiktaş’ta değişim var"

Milliyet gazetesi spor yazarı Bilal Meşe gündemle ilgili bir yazı kaleme aldı. Meşe, Beşiktaş'a da değindi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin o yazısı:

"...Beşiktaş’ta değişim var, gelenler, gidenler, pazarlıklar, son hız sürüyor... Bu işin bir yanı, bir de kafama takılan konu var... 
Gökhan Keskin, Futbol Akademi Sportif Direktörü idi, yollar ayrıldı. Elbette yönetim kararı, buna saygı duyarız. Ne var ki Gökhan Keskin, Beşiktaş’ın efsanelerinden biridir, şampiyonluklardaki emeğini anlatmaya gerek yok. Böylesi efsane olmuş isimlere sahip çıkmak yerine görevden almanın doğruluğunu kim savunabilir? Efendim, o yönetici, onunla çalışmak istemiyormuş! Sportif direktör olarak başarısız mıydı? Yani, niye, neden sorularına yanıt verilmesi gereken bir konudur Gökhan Keskin vakası! 
Oldum olası, Beşiktaş’ın kendi yuvasından yetişen oyunculara, futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlığa soyunanlara kapısını kapatması bana hep tuhaf gelmiştir! Bugün liglerimize bakın, Kartal Yuvası’ndan yetişen teknik adamların sayısı bir hayli kabarık, hangisini saysak? Kaldı ki her gittikleri yerlerde başarılı oluyorlar, hiç de boş kalmıyorlar. Kıssadan, hisse!

Kurtuluş altyapıda

Sezonun başlamasına sayılı günler var ve görüyoruz ki; Başakşehir, Göztepe ve Kasımpaşa dışındaki kulüpler müthiş bir ekonomik sıkıntıyla boğuşuyor. Özellikle Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor ekonomileri iç açıcı değil! En taze örnek Fenerbahçe’dir. Çiçeği burnundaki Başkan Ali Koç’un açıklamaları bu vahim tabloyu gözler önüne seriyor. Şeffaf bir politika izleyeceğini her konuşmasında dile getiren Başkan Koç, kulübün borcunun 621 milyon euro olduğunu açıkladı. Başkanın söylemleri ortada, bunları tek tek açmanın anlamı yok, çünkü ekonomist değiliz. Başkan Koç borcun 2.2 milyar lirasını 1 yıl içinde ödemek zorunda olduklarını da vurguladı. 
Nereye varmak istiyoruz? Zirveye oynayacağız diye, ligimizi adeta yabancı mezarlığına çevirdiler, arka bahçeleri, her ne hikmetse altyapıya rotayı kıramadılar! İyi yabancıya lafımız yok, koca Süper Lig’de kaç tane iyi yabancı sayabiliriz Allah aşkına? Bu köşeden her fırsatta altyapıya yönelin demekten dilimizde tüy bitti! Eee arka bahçeyi yok sayar, oradan oyuncu yetiştirmezseniz, geleceğiniz nokta da budur... Çözüm mü? Valla bu tabloya nereden bakarsak bakalım, kısa vadede bu ekonomik krize çare bulmak çok zor. Çözümün tek adresi altyapıya yatırım yapmak ve sıradan yabancılara kapılarınızı kapatmaktan geçer! Başkan Ali Koç ve yönetiminin sabır ve desteğe gereksinmeleri var."

Etiketler :