Bilal Meşe: "Bir teknik adam bu kadar mı şanssız olabilir arkadaş?"

Bilal Meşe: "Bir teknik adam bu kadar mı şanssız olabilir arkadaş?"

Beşiktaş'ın Wolverhampton'a 1-0 yenilmesi gazete yazarlarının köşelerinde geniş yer buldu. 

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi K Grubu ikinci maçında Wolverhampton ile son dakika golüyle 1-0 yenildi. Maçı bugünkü köşesinde yazanlar arasında Milliyet gazetesi yazarı Bilal Meşe de var.

İşte Bilal Meşe'nin bugünkü maç yazısı:

Bir teknik adam bu kadar mı şanssız olabilir arkadaş? Kart cezaları, sakatlıklar, golü kendi kalesine atanlar derken, buna dün de ‘migren’ ağrısı eklendi! N’Koudou kadrodan çıkarıldı, tribünden Taylor Boyd yedek kulübeye davet edildi, Caner sahaya sürüldü. Bugüne kadar migrenden kadrodan çıkarılanı ne gördüm, ne de duydum! 27.dakikada da Güven Yalçın sakatlandı, buna ne diyeceğiz? Avcı’nın yerine kendinizi koyun, bir empati yapın, sonra fatura kesmeye kalkın! Bu handikaplara bir de o ağır formanın içini dolduramayan, hakkını veremeyenleri de eklersek, negatif tablonun sürpriz olmadığını görürüz.

Lig mi, UEFA’mı? Abdullah Avcı hafif ağrıları bulunan Burak Yılmaz’ı riske etmedi, Alanya maçına sakladı. Artı Gökhan Gönül’ü yedeğe çeken tecrübeli hocanın lige ağırlık verdiğini görüyoruz, başka çaresi de yok! İngiliz ekibi Wolverhampton, asla Beşiktaş’ın kalitesinde, kalibresinde bir takım değil. Ancak, iyi takım savunması yapıyorlar, disiplini elden bırakmıyorlar, yani sabırlılar, karşılığını da uzatmada aldılar.

Karşılaşmanın ilk yarısındaki istatistiklere bakacak olursak, Kartal’ın topla oynama yüzdesi 64... Evet ilk yarı Kartal’ın baskısında geçti, gelin görün ki bu üstünlük gole yansımadı, bir top direkten döndü. Rakip mi? Sahasına park etti, ofansa çıkamadı, kuşkusuz bunda da Kartal’ın presi ön plandaydı. Dememiz o ki, Beşiktaş’ın savunmasına pek iş düşmedi bu yarıda.

Kartal, üç puanlık golü sürekli duran toplardan aradı. Nitekim ikinci yarıda Vida’nın iki kafa şutu, az farkla auta gitti. Konuk takım Kartal’ın risk almasını fırsat bildi, bu yarıda pozisyon peşinde koştu, özellikle son on dakikalık bölümde savunmaya sıkıntılı anlar yaşattı, 90+3’te Boly bu fırsatı gole çevirirken, Kartal UEFA Avrupa Ligi’nde iki maçta sıfır puan çekti. Futbol böyle bir oyun... Pres yaparsınız, topa daha fazla sahip olursunuz, ama eğer bunu goller taçlandıramıyorsanız neye yarar?

İşin özeti, Beşiktaş aradığı moral galibiyeti maalesef Avrupa’da da bulamadı.. Burak Yılmaz yoksa, gol de yok... Valla bu futbolla Kartal’ın Alanya karşısında da işi kolay değil, bu ışığı maalesef göremiyorum!