Bilal Meşe: "Güneş hocanın şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım"

Bilal Meşe: "Güneş hocanın şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım"

Milliyet gazetesinden Bilal Meşe, Malmö Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin yazısı:

Futbol göreceli bir oyundur, yani sana göre, bana göre misali! Sahaya çıkan onbir, teknik adam tercihidir, ona göre doğrudur, bize göre yanlıştır. Dememiz o ki, Beşiktaş’ın en etkili kramponlarından özellikle Quaresma’nın yedek oturtulmasına şaşırdım! Bu savımız Babel için de geçerlidir. Quaresma ısrarımızda sonuna kadar haklıyız. Portekizli yıldızın farkındalığı var, sahaya çıktığı anda rakibi hem önlem almaya zorluyor, hem de teknik kapasitesiyle adam eksiltiyor. Bunun içindir ki sabaha kadar Quaresma diyoruz. Kimse kusura bakmasın Quaresma asla son 20 dakikalık oyuncu değildir!

Gökhan Töre de yetenekli ancak Quaresma ile aynı kantara konur mu, işte burası tartışılır. Nitekim, Güneş ikinci yarıda bunun farkına vardı, Töre’nin yerine Babel’i, Ljajic’in yerine Quaresma’yı sahaya sürdü! Vagner Love, Kayseri’ye şans eseri bir gol attı ya, Malmö maçında kendisini onbirde buldu! Peki, Malmö önünde kaçırdıklarına ne demeli? Eee... Vagner Love, hatta Lens’e bel bağlarsınız, yarı yolda kalırsınız arkadaş! Love’u göndermek için çalmadık kapı bırakmadınız, şimdi zorunluluktan ona sarıldınız, güldürmeyin Allah aşkına!

Malmö’yü geçmişten anımsıyoruz, Beşiktaş’a az mı kök söktürdü! Ne var ki günümüz futbolunda her takım, her takımı yenebiliyor artık. Beşiktaş da Malmö’yü yenebilirdi, bu fırsatları özellikle ilk yarıda yakaladı, gelin görün ki o posizyonları gole çevirecek futbolcuyu mumla aradık! Nitekim Kartal hem baskı yapan, hem de üreten konumundaydı. Nitekim Lens ve Vagner Love (2) net fırsatları buldu ama son vuruşlarla acemileri oynadılar adeta!

Eee, bu oyunda atmayı beceremiyorsanız, yenilgiden kurtulamazsınız! Buldun mu atacaksın arkadaş... Bak Malmö ikinci yarıda Vindheim sağdan öylesine ortaladı, Caner’in sırtına çarpan top Kraius’un çırpınışları arasında filelere gitti. Pozisyon falan değil, elin oğlu öyle veya böyle, şansla da bulsa da atıyor, ya sen? Vagner Love ile bu iş yürümez! Caner’in yaptırdığı penaltıda atışı Rosenberg kullandı, farkı ikiye çıkardı.

Kötü oynarsınız, yenilirsiniz amenna, gıkımız çıkmaz... Ancaak bu kadar üret atama, insan buna üzülüyor! Güneş hocanın şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım, “Bu maçı nasıl kaybettik” diye... Öyle takımın temel taşlarıyla fazla oynarsanız, güvendiğiniz dağlara kar yağar hocam!