Bilal Meşe: "Kartal'ın hevesi kursağında kaldı"

Bilal Meşe: "Kartal'ın hevesi kursağında kaldı"

Beşiktaş'ın, Konyaspor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Bilal Meşe değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Bilal Meşe'nin köşe yazısı şöyle:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, Konyaspor karşısına çıkardığı kadro ideale yakın gözüküyor... Vagner Love çürük diş gibi... 79. dakikaya kadar skoru eşitleyen golüne kadar onu mumla aradık! Hele kaleye arkası dönük pozisyonlarda müthiş etkisiz kalıyor... Eee futbol böyle bir oyun, durur durur turnayı gözünden vurursunuz, tıpkı Vagner Love gibi!

Kartal’ın bir de göze batan olumsuz yönü var, çok basit sarı kart görüyorlar... Yani pozisyon gereği değil, itirazdan Quaresma gibi... Bitmedi örneğin Vida, daha ikinci dakikada sarıyı gördü. Kardeşim, sen stopersin, ne işin var orta sahada? 28’de hem kırmızı kart gördü, hem de penaltıya neden oldu. Valla kırmızı tartışılır, çünkü pozisyonun içinde Pepe var, top ona da gelebilirdi, yani son adam değil, ancak o olmazsa, zaten ikinci sarıdan kızaracaktı!

Yaş ortalamanız zaten yüksek, bir de eksik kaldın mı, vay haline, geri dönüş için koşmaktan ciğeriniz patlar, alimallah! Vida’nın kırmızı kart gördüğü ana kadar, topla oynama yüzdesi Kartal’ın lehine. Bu özelliğinizi ilk yarıda pozisyon üretimine yansıtamıyorsanız, neye yarar ki? Yatabare penaltıyı gole çevirirken, kaçırdıklarını da unutmayalım. Vida’nın çıkmasından sonra tüm yük Karius’un omuzlarına yüklendi, kurtardıkları bunun en büyük göstergesidir.

Hani VAR diyorlar ya! 52’de Medel’in Uğur Demirok’la ceza alanı içinde girdiği mücadeleye hakem Ümit Öztürk penaltı çaldı. Yahu, kardeşim ikisi de birbirini çekiyor, ortada pozisyon, Uğur Demirok da tahrik ediyor, artı bu anlamda zaten mimli (!) Dememiz o ki neresi penaltı bunun? Kaldı ki, bu türden öyle pozisyonlar oluyor ki korner atışlarında, biri çalıyor, diğeri vermiyor, yani çifte standart! Orta hakem VAR’a gitti de ne oldu, ne değişti?

Valla, helal olsun Kartal’a, ikinci yarıda sahaya formasının ağırlığını koydu, tam tamına 67 dakika on kişi oynadı, 1-0 mağlubiyetten öne geçmeyi başardı. Önce Vagner Love, bir dakika sonra Lens, Kartal’ı üstünlüğe taşıdı. Ne var ki, Kartal’ın üç puanlık hevesi kursağında kaldı! Geriye düşen ev sahibi tüm hatlarıyla yüklendi, 90+4’te Hurtado maçın skorunu belirledi. Evet, Konya’da tam 4 gol vardı. Bir kırmızı, 13 de sarı kart çıktı. Hakemin kartlarının hepsi doğru mu, tartışılır. Oyunu kontrol edecek diye vara-yoğa kart çıkardı. (Milliyet/Bilal Meşe)

Etiketler :