Bilal Meşe: "Maçın adamıdır Karius"

Bilal Meşe: "Maçın adamıdır Karius"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Ankaragücü'nü 4-1 mağlup etti ve üst üste 6. galibiyetini aldı. Karşılaşmayı Milliyet Gazetesi spor yazarı Bilal Meşe değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugün Milliyet Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Ankaragücü özellikle yabancı transferlerde  bol keseden dolar ve euroları çar-çur eden, büyük takımlara (!) örnektir... Valla helal olsun Mustafa Kaplan hocamıza, ara transferde müthiş bir çalışma göstererek, tam tamına 10 oyuncuyu kadrosuna bağladı. 10 yabancı diye, gözünüzde özellikle rakamları sakın ola büyütmeyin! Takım arkadaşım Cemal Ersen’in verdiği bilgilere göre,  alınan bu oyuncuların maliyeti toplam iki milyon euro, üstelik bonservis bedelleri sıfır! Hepsini Mustafa Kaplan hocamız bulmuş, harika bir takım yaratmış, kutluyoruz. 
***
Ne var ki Beşiktaş’a öyle üstelik deplasmanda kafa tutmak kolay mı? Nitekim ilk yarıda topa daha çok sahip oldular, isabetli şutlar attılar, iki net pozisyonda kaleci Karius’a takıldılar! İstatistikler konuk takımdan yana, gelin görün ki, bunu gollere yansıtmayı beceremediler. Bu yarıda Beşiktaş bir pozisyon buldu, o da kralla... Evet, Burak Yılmaz gollerin efendisi, geldiği günden bu yana boşu yok. İlk yarıda nefis bir gol attı, ikinci yarıda penaltıyı da klasına yakışır vuruşla gole çevirdi. Kartal, zorlandığı maçlarda hep onun golleriyle hayat buluyor, övgüyü de, alkışı da fazlasıyla hak ediyor.
***
Beşiktaş’ın özgüven duygusu ve kazanma arzusu hep üst seviyede, asla pes etmiyorlar, farkındalığı da bu unsurlarda yatıyor.İkinci yarıda Kartal gerçek kimliğine büründü, 54’de Vida sahneye çıktı, kritik bir gole imzasını attı. Burak’ın penaltı golü, Kartal’ı rahatlattı, olası bir iş kazasına set çekti. 
Farka karşın, Ankaragücü futbolunu oynamaya devam etti, Sacko penaltı golüyle farkı ikiye indirdi, bu kez devreye Ljajiç girdi, etkili futbolunu harika bir golle taçlandırdı. Gelelim Karius’a, skor tabelası 4-1’i işaret ediyor, eyvallah ya onun kurtardıkları, en az net dört gol vuruşu... Maçın adamıdır Karius... Sonuç olarak Beşiktaş puan farkını kapatırken,  Ankaragücü’ne de aynı tarifeyi uyguladı. Sevgili dostum, dertli bir Fenerbahçeli! Bülent Korkmaz, futbolcu değil, ressam ve senarist. Maç öncesinde ‘’4-1 biter, rahat ol, yazını erken yaz” dedi, çıktı da. İyi bir futbolsever, bu sıralarda nedense Beşiktaş’ın maçlarına takılıyor, ne yapsın?

Etiketler :