Bilal Meşe: "Şenol Güneş hocanın, Necip tercihi sabaha kadar doğrudur..."

Bilal Meşe: "Şenol Güneş hocanın, Necip tercihi sabaha kadar doğrudur..."

Beşiktaş'ın 2-0 kaybettiği Gayatasaray karşılaşmasını Milliyet Gazetesi spor yazarı Bilal Meşe değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugün Milliyet Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Başakşehir’in yaşadığı puan kayıpları doğal olarak Galatasaray ve Beşiktaş’ı ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluk potasına soktu. Bu derbi, başka derbi arkadaş... Kazanan bir adım öne geçecek, kaybeden geriye düşecekti...
Kartal’a beraberlik de yaramıyor, varsa yoksa, üç puan... Eee tablo bu olunca, heyecan ve stres üst seviyeye çıkıyor. Bu tip maçlarda sinirlerine hakim olan, avantaj sağlar... Bir de konsantrasyon var ki, onu asla elden bırakmayacaksınız... Onyekuru’nun attığı gol öncesinde taç muhabbeti (!) oldu, ‘yok senden, yok benden’... Evet top Caner’e çarpmıyor ama bırak kardeşim bırak, sen oyununa dön, konumunu al,  nerdee! Bu oyun böyle bir şey,  bir anlık dalgınlığın faturası ağır olur arkadaş, ağır! O gol Kartal’ı hem oyundan düşürdü, hem de zirve hesabını kursağında bıraktı!
Şenol Güneş hocanın, Necip tercihi sabaha kadar doğrudur... Aslan’ın o makine düzeniyle işleyen orta sahasını durdurmak kolay mı? Necip, savaşçı bir oyuncu tipidir, her yere koşar, rakibi bozar. Galatasaray’ın taraftarını arkasına aldığı anda, ne kadar coşkulu ve de arzulu oynadığını bilmeyen yok. Aslan’ın hızını ancak Necip ve Dorukhan tercihleriyle kesebilirsiniz. Ne var ki, bu tercihler Kartal’ın zirve yarışında yara almasına engel olamadı.
Ancak bu tip tabloda sinirlerinizi kontrol altına alacaksınız.. Hakem kararlarına itiraz etmeyeceksiniz, haklı da olsanız! Kartal’da 5 sarı kartın ikisi itirazdan geldi, olacak iş mi? Gelelim şu kart meselesine, Bülent Yıldırım, siyah-beyazlı futbolculara çıkardığı kartlarda biri hariç hepsinde haklı. Caner’e niye çıkardın arkadaş, bu biiir... Peki, Necip’in Donk’un ayağından aldığı topu ve atağı niye kestin arkadaş bu ikiii... Her ne kadar taban gibi görünüyorsa, rakibe değen bir şey yok, artı olgun bir pozisyon, golle sonuçlanabilir. Çok bilen Bülent Yıldırım o güzelim pozisyonu faul diye kesti! 
Peki, Burak’a yapılan iki faul var, onları ne hikmetse göremedi!
Sarı kart başa derttir, ikinciyi görmemek için adeta çırpınırsınız ve oyundan düşersiniz! Buna karşın Kartal ikinci yarıya risk alarak başladı, baskı kurduğu anlarda savunma güvenliğini unuttu, Fernando, Aslan’ı iki farka taşırken, Karius’un kurtardıklarını da unutmayalım. 
Haa Kartal’ın baskı yaptığı dakikalarda üretim vardı, Muslera geçit vermedi. Galatasaray oynadığı futbolla, ürettiği ve de attığı gollerle, averajla zirvedeki yerini alırken, Kartal’ın zirve hesaplarına ağır bir darbe indirdi.