Bilal Meşe: “Valbuena ve Quaresma...”

Bilal Meşe: “Valbuena ve Quaresma...”

Milliyet gazetesi spor yazarı Bilal Meşe, Quaresma ve Valbuena hakkında yazdı. İşte o yazı...

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin yazısı:

Bu oyunda övgü olduğu gibi, eleştiri de vardır... Yeter ki, eleştirirken hem seviyeli olalım, hem de ağacı kökünden sökmeyelim!

Aykut Kocaman hocamızı severiz, sayarız. Ne var ki, bazı söylemleri bizleri irite etmedi değil. Zaman zaman yeşil sahanın dışına çıkmasının temelinde, camiasındaki tepkiler ve baskılar yatıyor bizce. Yoksa, hocamız sakin, öfke freni olan, kurduğu cümlelerdeki kelimeleri cımbızla seçen bir fotoğraftır.
Bursaspor maçından sonra bazı sözlerine takıldım hocamızın... Diyor ki sevgili hocamız, “Kazanan takımı ligin ilk yarısında Osmanlıspor maçından sonra yakaladık” diyor. Doğrudur, çünkü istatistikler bunu işaret ediyor. Özeti, kazanan takımı bulmakta geç kaldığına vurgu yapıyor hocamız.
O zaman niye bu geç kalma hocam? Elini tutan mı ya da bir engel mi vardı hocam? O kazanan takımı bulmak sizin göreviniz... Kadro derinliğiniz var, var da koca bir sezonu neredeyse 13 kişi ile bitirdiniz. Yani on bire, sürekli iki ilave yaptınız.

Bu Valbuena konusuna hep takılı kaldım... Gördük ki, on birde ender yer aldı, sürekli sonradan oyuna girdi. Futbolu kumaşı bilinen bir krampon niye on birde oynatılmaz, bunu anlamak da zorlandık sürekli. Böylesi yetenekli, girdiği anlarda oyunu değiştiren Fenerbahçe’yi ofansa taşıyan Valbuena’nın yedekten oyuna girmesi tartışma konusudur bizce!

Beşiktaş’ta bir Quaresma gerçeği var. Onsuz bir on bir sağlam olduğu sürece düşünülebilir mi? Bırakın ikisi de topu ayağına fazla tutsun, bireysel oynasın... Oyuna katkısı var mı? Var. O zaman niye yedek, bence sorun burada yatıyor. Quaresma’nın bugünkü başarısının temelinde elbette yetenek yatıyor. Ancak Şenol Güneş hocamızın da hakkını verelim. Hep sabır gösterdi, ondan asla vazgeçmedi, en kötü oynadığı maçlarda bile hep sahiplendi.
Quaresma’nın gol sevinçlerini Güneş hocamızla paylaşması bunun en büyük göstergesidir, kıssadan hisse!

Etiketler :