Bilal Meşe'nin Beşiktaş'ta dikkatini çeken olumsuzluk: "Öyle bir telaşa kapılıyorlar ki..."

Bilal Meşe'nin Beşiktaş'ta dikkatini çeken olumsuzluk: "Öyle bir telaşa kapılıyorlar ki..."

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, evinde Sivasspor'a mağlup oldu. Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Bilal Meşe maçı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugünkü köşe yazısı:

Forma, hiç bir oyuncunun tapulu malı değildir! Nereye varmak istiyoruz? Örneğin Karius; Genk karşısında Güneş hoca tarafından yedeğe çekildi ya, sakata yattı! Bakıyoruz, Karius bırakın ilk onbiri, 18 kişilik kadroda bile yok! Efendim, ağırları varmış arkadaşın! Gelelim Tolgay kardeşimize, o da kadroda yok! Sanırım Tolgay da yönetimin TL’ye döndürme krizi devam ediyor, ben böyle anladım!

Sezon başından bu yana bir tezimiz vardı, Süper Lig’de artık hiç bir takım kolay lokma değil, makas daraldı, makas! Özellikle Anadolu takımlarının büyüklere kafa tuttuğunu gözlemliyoruz. Örneğin Sivasspor, Vodafone Park’ta Beşiktaş’ın büyüklüğünden ürkmedi, ilk golü yediler, yemesine de pes etmediler. Güven’in golüne David Braz ve Emre Kılınç’la yanıt verdiler, üç puanı kaptılar, helal olsun onlara.

Güven daha 19 yaşında genç bir arkadaşımız. İlk onbirde sahaya çıktı, hem de forvet olarak. 11. dakikada Quaresma sağdan nefis kesti, Güven şık bir kafa vuruşuyla Kartal’ı öne geçirirken, Güneş’in güvenini de boşa çıkarmadı. Gelin görün ki, Kartal üretiyor, ürettiklerini gole çeviremediği gibi, kalesinde üç dakika sonra golü görüyor, alışkanlık haline geldi artık! Braz’ın attığı gole bakalım, Robinho asist, Braz kafayı vuruyor, kaleci Tolga’nın kararsızlığı, gole dönüşüyor!

Eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz arkadaş. Beşiktaş’ın yaş ortalaması oldukça yüksek, puan kayıpları ve umut vermeyen futbolunun temelinde de bu faktör yatıyor. Bir var, bir yoklar! Örnek Atiba, 35 yaşında, eski gücünün çok uzağında! Oğuzhan gibi yetenekli oyuncu, 53’te nasıl böyle bir pas hatası yapar? Emre Kılınç’a harika bir asisti yaptı (!), o da gitti, Tolga’nın bacak arasından topu filelere gönderdi.

Kartal’da dikkatimi çeken bir olumsuzluk daha var, golü yedikleri anda, öyle bir telaşa kapılıyorlar ki, inanılır gibi değil! Tamam, mağlubiyetten kurtulmak için risk alırsınız, ama ailecek ofansa çıkarsanız, gelir Sivasspor, senin büyüklüğüne bakmaz, faturayı ağır keser! İşin özeti, Kartal inişe geçti, giderek irtifa kaybediyor! Hatta SOS veriyor!

Maçın son çeyreğinde Ljajic’in ceza alanı içinde indirilmesinde penaltı noktasını gösteren hakem Yaşar Kemal Uğurlu VAR’ın uyarısını dikkate aldı, çünkü Quaresma ofsayt pozisyonda idi. İşte VAR’ın varlığı burada yatıyor.

Etiketler :