''Bir ileri iki geri''

''Bir ileri iki geri''

Süper Lig'in 8. haftasının açılış maçında Gaziantep'e konuk olan Beşiktaş mücadeleyi 3-1 kaybetti. Maçın Hikayesi'ni Asist Analiz'den Kartal Yiğit kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - İşte Kartal Yiğit'in Asist Analiz'deki yazısı;

Açıkçası Yeni Malatyaspor galibiyetine rağmen ortaya konulan kısır futbol ve üretkensizlik Gaziantep FK maçının kolay geçmeyeceğinin sinyallerini vermişti. O maçın kritiğinde de sıkıntıları yazmıştım. Beşiktaş üst üste iki maç kazanınca ister istemez herkes havaya girip takımın artık çıkışa geçeceğini düşünüyordu.

Ligin şu anki kötü takımlardan olan Denizlispor ve Yeni Malatyaspor karşısında alınan üç puanlar aldatmacaydı. Daha önce de söylemiştim, Beşiktaş ve Sergen Hoca'nın gerçek sınavının şimdi başladığını... Maalesef Gaziantep FK ile başlayan zorlu maratonun ilk ayağı hayal kırıklığı içinde geçti. Bundan sonrası kıyamet gibi. Düşünsenize Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Alanyaspor haftaları. 

Bu takımın bu görüntü de bu maçların hepsini kazanacağını kim söyleyebilir?

Aslında oyuna istekli başlamıştı siyah beyazlılar ama bu sadece mücadele ve koşuda kaldı. Top belki Gaziantep FK’dan çok Beşiktaş’taydı ama ne bir organizasyon ne de üretim vardı. Sadece topun arkasında koşan ama bal yapmayan arı misali bir oyuncu topluluğu gördük.

Sahada ne yaptığını bilmeyen ne oynadığının farkında olmayan bir takım vardı.

Sadece koştular o kadar. Bu da sonlara doğru tükenmişlik girdabına takıldı. Kritik haftalar öncesi Beşiktaş’ın bu maçı muhakkak kazanması gerekirdi ama yapamadılar. Bundan sonrası için işin zor olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle savunmada inanılmaz hatalar oluyor. Yenilen iki golde de stoperler Vida ve Montero rakiplerini çok kolay döndürüp gole sebep oldular. Beşiktaş gibi bir takımda oynayanlar böylesine saçma sapan hata yapma lüksüne sahip değildir.

Sergen Hoca kazanan takım bozulmaz mantalitesiyle Oğuzhan ve Dorukhan’lı on biri bozmadı. Bence yanlış yaptı. Öyle ya da böyle Mensah ve Joseph olmalıydı diyorum. Zaten ben bundan sonra hocanın da bu ikiliye gerek olmadığı sürece şans vereceğini sanmıyorum.

Henüz bazı şeyleri konuşmak için çok erken ama genel görüntü iyiye gitmiyor. Anlaşılan bu takım bu sezon bir ileri iki geri gidecek. Tabi takım kalitesi de önemli bir şey futbolda. Ama takım kalitesi büyük maçlarda ortaya çıkar. Böylesine rakiplere karşı Beşiktaş’ın kazanması gerek. Bu nedenle olayı yalnız takım kalitesi veya kalitesizliğine bağlamamak gerek.

Sergen Yalçın'ın kafasının sanki karışık olduğunu düşünüyorum, bu kenardan belli oluyor. O nedenle hocanın bir an önce rahatlaması gerek. Zaten geçen haftalarda yaptığı açıklamalarla bunu gösteriyordu. 

Çok çok önemli 3 puan gitti, belki bu ara işe yarayıp iyi çalışılırsa Başakşehir ve Fenerbahçe karşısında bir çıkış yakalanabilir ama önce mantalite anlamında moral kazanılması gerektiğini düşünüyorum.

Beşiktaş adına kötü gecede tek parlayan Larin’di. Yine golünü attı ama tek başına bunun yetmeyeceğini gördük.

Etiketler :