Borussia Dortmund: 3 - Mainz: 1

Borussia Dortmund: 3 - Mainz: 1

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Borussia Dortmund, Mainz'i 3-1 yendi; maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Ajans Beşiktaş - Almanya Ligi'nin 8. haftasında Borussia Dortmund, ortanın üstlerinde yer alan Mainz'ı konuk etti. Ev sahibi ekip sahadan 3-1 galip ayrıldı; maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Marco Reus'un 3. dakikadaki golüyle Borussia Dortmund 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken; Erling Haaland 54. dakikada kendisine yapılan hareket sonrası kazanılan penaltıyı gole çevirdi ve farkı 2'ye çıkardı.

Borussia Dortmund'un geriden topu çıkarırken yaptığı büyük tahayı affetmeyen Jonathan Burkardt, 87. dakikada kaydettiği golle takımını umutlandırdı ancak ev sahibi ekipte 90+4'te sahneye tekrar Erling Haaland çıktı ve maçın skorunu ilan etti: 3-1.

ERLING HAALAND'DAN MUHTEŞEM İSTATİSTİK

Mainz karşısında da ağları havalandıran Erling Haaland, Dortmund formasıyla çıktığı 68 maçta 70 gol atarak başarılması güç bir işe imza attı. Borussia Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose ise Alman ekibinde göreve geldikten sonra sahasındaki üst üste 5 maçı da kazanan ilk teknik adam oldu.

Bu galibiyetle puanını 18 yapan Borussia Dortmund, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Mainz ise 10 puanda kaldı.

Almanya'da günün tamamlanan maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Dortmund 3-1 Mainz
Frankfurt 1-2 Hertha
Freiburg 1-1 RB Leipzig
Furth 0-1 Bochum
Union Berlin 2-0 Wolfsburg

(NTV Spor)