"Bostanda karpuz bile böyle tutulmaz be kardeş"

"Bostanda karpuz bile böyle tutulmaz be kardeş"

Süper Lig'de 34. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş, zorlu BB Erzurumspor deplasmanına çıktı. Kartal'ın 3 puan ile döndüğü deplasmanı, Milliyet Gazetesi spor yazarı Atilla Gökçe bugünkü köşesine taşıdı.

Ajans Beşiktaş - İşte Atilla Gökçe'nin bugünkü Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısı:

"İki zirve bir arada. Süper Lig’in deniz seviyesinden en yüksek (1853 m.) şehri Erzurum’da lig zirvesindeki lider Beşiktaş karşılıklı gollerle müthiş bir savaşa dönüşen maçı kazanıp 70 puana ulaştı. Cenk Tosun da dizindeki sakatlıktan belki de sezonu kapattı. Yazık, çok yazık oldu. Geçmiş olsun Cenk..Yine dönersin.. Ümidin hiç bitmesin!

Yılmaz Vural, Erzurumspor’un üçüncü antrenörü olmalı…(Yoksa dördüncü mü?) Tecrübeli hoca, Beşiktaş’ı bu ligin en iyi oynayan takımı olarak görüyor. Sohbetlerimizde öteki takımların eksiklerini ve yanlışlarını anlatırken, konu Beşiktaş’a geldiğinde hep iyi yanlarını anlatıyor, takdir ederek. Dün gördük ki Yılmaz Hoca, beğenerek izlediği Beşiktaş’a layık bir karşılama için iyi bir plan yapmış.

Kanatları Butko-Cenk Ahmet ve Schwechlen-Emrah’la sıkı kontrol altına almış. Orta alanda da çok temaslı tatlı-sert bir baskı uygulamayı seçmiş. Bu oyun kurgusu önce Beşiktaş’ın topa sahip olma oranını düşürdü (47/53). Josef’in yokluğunda Dorukhan’la merkezi tutmaya çalıştılar. Oyunun akışında da zorlandı Beşiktaş.

Erzurumspor pas arası yaparak, ikili mücadelede basıp, faullerle taçlarla oyunu sıkça durdurarak, Beşiktaş’ın ritmini bozdu. Her şeye rağmen Ghezzal, Atiba, Oğuzhan ve Dorukhan’la oyunu rakip yarı alana taşıyıp baskılı oynadılar.

O baskılardan, takım karakterine uygun goller de geldi. Ekibin “asistör” kaptanı Atiba kalabalık içinde Larin’e öyle kurnaz bir top attı ki bravo! Larin de ustalıkla attı golü. ‘Kanadyen’ bir başarı (asist ve gol iki Kanadalı’dan). Erzurumspor bu gole çabuk tepki gösterdi. Emrah Başsan’ın kullandığı kornerde Schwechlen kafa vuruşuyla skoru denkledi. On dakika sonra (26) bu defa Kartal’ın öteki asistçisi Ghezzal sahneye çıktı.

Oğuzhan ustaya kurnaz bir top attı. Eski kaptan da gayet sakin, düşük şiddette bir vuruş yaptı. Kaleci Szumski uzandığı köşeden tutamadı bu topu. Derken efendim Erzurumspor’un kornerinden dönen topu en uzakta yakalayan Emrah Başsan harika bir vuruşla Ersin’e gönderiyor. Evet, sert bir top bu. Ama bostanda karpuz bile böyle tutulmaz be kardeş. Neyse, yine de canın sağ olsun.

Erzurum’da oynamak kolay değil. Hele Erzurumspor’la oynamak hiç de kolay değil. O nedenle Sergen Yalçın, Yılmaz Hoca’nın takımına karşı önlemler almaya başlıyor. Atiba-Necip, Oğuzhan- Mensah, Cenk Tosun-Gökhan Töre, Ghezzal-N’Koudou değişiklikleri peş peşe geliyor. Yüksek rakımda taze güçler.. Önce öne geçiyor Beşiktaş.

Ghezzal topu çalımlarla, ustaca sürüşlerle taşıyor. Ceza alanı dışından o usta soluyla mektup yazıyor… Sonrasında bir de N’Koudou - Gökhan Töre işbirliğinden çıkan dördüncü gol var. Aferin Gökhan’a.. İki-üç kişinin arasından ustaca sıyrılıp uzak köşeye gol atmak o kadar kolay değil.

Erzurumspor da değişikliklerle maça ortak olmaya çalıştı. İyi mücadele ettiler, kazanamadılar. Karşılarında çok güçlü bir takım vardı, biliyorlardı. Beşiktaş vites artırarak yoluna devam ediyor. 70 puana ulaştılar. Rakipleri dramatik puan kayıpları yaşarken onlar hedeften sapmıyor. Ama ah be kardeşim… Şu Cenk de sağlam dönseydi!"