Boyko takım bulamazsa sözleşmesi feshedilecek!

Boyko takım bulamazsa sözleşmesi feshedilecek!

Denys Boyko için Club Brugge’le anlaşan Beşiktaş’ın planları, Ukraynalı eldivenin son anda masadan kalkması sonrasında bozuldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’a 2 sezon önce Ukrayna temsilcisi Dnipro’dan transfer olan Denys Boyko, Siyah-Beyazlılar’da ortaya koyduğu performansla beklenenin altında kalmıştı. Geçen sezonun ikinci yarısında İspanya ekibi Malaga’ya kiralanan Ukraynalı kaleci, orada da kalıcı olamayıp geri dönmüştü. Teknik direktör Şenol Güneş’in kadro alternatifleri arasında yer almayan ve bundan dolayı bu sezonun ilk bölümünde 1 dakika bile forma giyemeyen 29 yaşındaki futbolcu, Belçika ekibi Club Brugge’le anlaşma sağlamıştı.

Deneyimli oyuncu için Brugge’le yapılan transfer görüşmelerini KAP’a bildiren Beşiktaş’a bu konuda şok haber geldi.

Zorunlu bir karar...

Belçika kulübüyle yaptığı transfer görüşmelerinde peşinat sorununu aşamadığı için Türkiye’ye geri dönen Denys Boyko, Beşiktaş’ın bütün planlarını bozdu. Bu oyuncuyu gönderip yerine Domagoj Vida’nın lisansını çıkarmayı planlayan Kara Kartal, Boyko takımda kalınca yeni transferi Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirememesi sebebiyle Osmanlıspor’la oynanan Türkiye Kupası maçında oynatamadı.

Süper Lig’de Antalyaspor’la yarın oynanacak mücadeleyi göz önünde bulunduran Siyah-Beyazlılar, Vida’yı lige yetiştirmek için zorunlu bir karar alarak Boyko’nun lisansını dondurdu. Bu isimden boşalan kontenjana Vida dahil edildi.

Takım bulamazsa fesih kapıda

Kara Kartal, Boyko’nun menacerine bu gelişmeyi iletti ve Ukraynalı ismin kadroda düşünülmediğini iletti.

Tecrübeli isimden kendisine kulüp bulmasını isteyen Beşiktaş, eğer Boyko kulüpte kalma konusunda ısrarcı olur ya da yeni bir takıma gidemezse fesih kartını kullanacak. Kulüpten yıllık 1 milyon Euro maaş alan Boyko’nun sözleşmesi, alacaklarına karşılık fesh edilecek. (Fanatik)

Etiketler :