Bu anket Beşiktaş taraftarının sevgisini ortaya koydu!

Bu anket Beşiktaş taraftarının sevgisini ortaya koydu!

Haberleri ve maçları en sıkı takip eden taraftar grubu Beşiktaşlılar oldu.

Düzenli aralıklarla yaptırdığı araştırmalarla Türkiye’de sporun gelişimini, organizasyonların takip edilme ve sevilme nedenlerini inceleyen Sportsnet Group 15. yılında da Nielsen ile yine ilginç rakamlar çıkardı. Toplam 12 ilde, 14-65 yaş arası bin 500 kişi ile yüz yüze gerçekleştirilen ‘Türkiye’de Spora İlgi ve Sporun Değerleri” araştırması, Türkiye’de spora duyulan ilginin duygusal ve takımlara bağlı olduğunu tespit edildi.

Çalışmada haberleri ve maçları takip eden taraftar grubu olarak Beşiktaş %78,3 ile zirveye çıktı.

Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımların futboldaki sonuçları sadece takımların takip oranını düşürmüyor, taraftarlarının diğer sporları takip oranlarını da etkiliyor. Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyatlara katılım düzeyimiz yüksek olmasına rağmen başarılı sonuçlara uzak bir görüntü sergilenmesi araştırmanın sonuçlarını da etkiledi.

2016’nın yaz ayları ülkemiz açısından olağanüstü pek çok durum doğurmasına rağmen insanların spora olan ilgi ve merakında azalma yaratmadığı gözlendi.
 
Siyah-beyazlı takım en büyük desteği 35-44 yaş grubundan (%22,5) alıyor. Taraftarların başarıyla iştahı artmış durumda. Maçları en sıkı takip eden taraftar grubu %78,3 ile Beşiktaş’ta. Şampiyonlar Ligi’nde alınan sonuçlar da taraftarı coşturdu.
 
Yüzde 23,3 Avrupa liglerini takip ediyor. Beşiktaşlıların %21,5’i statta, %90,1’i TV’den geçtiğimiz yıl içinde takımlarını takip etmiş.
 
Sarı-lacivertli kulübün en yüksek desteğe ulaştığı yaş grubu 18-24 (%32,7). Fenerbahçelilerin futbola olan ilgisi ise düşmüş durumda. %75,1 ile en kötü takip oranına sahipler. Taraftarların %17’si statta, %88,2’si TV’den geçtiğimiz yıl içinde takımlarını takip etmiş.

Sarı-kırmızılar en büyük desteğini 25-34 yaş grubundan alıyor (%42,2). Galatasaray taraftarı da diğer takımlarla karşılaştırıldığında spora olan ilgisini yitirmiş durumda. Kulüp, futbolu takip oranında (75,1) ile üçüncü sırada. Taraftar, 4 büyükler arasında en düşük stat ve takip oranına düşmüş durumda... %16,8’i statta, %85,9’u TV’den maçları takip ettiğini belirtiyor.

Bordo-mavililerin en yüksek desteğe ulaştığı yaş grubu 55-65, %10,5 ile. Trabzonsporlular, futbolu takip oranında %78,2 ile az farkla Beşiktaş’ın arkasına düşüyor. Spor Toto Süper Ligi en sıkı takip eden taraftar ise %75,9’la Trabzonspor’da. (Milliyet)