"Bu kadro şampiyon olabilir ama..."

"Bu kadro şampiyon olabilir ama..."

Tecrübeli gazeteci Bilal Meşe sordu, bir başka tecrübe Şansal Büyüka yanıtladı. İşte Şansal Büyüka'nın Beşiktaş değerlendirmesi...

Tecrübeli gazeteci Bilal Meşe sordu, bir başka tecrübe Şansal Büyüka yanıtladı...

Beşiktaş geride bırakığımız haftalarda “ortalama” bir oyun oynasa bile yüksek kalitesi ve müthiş özgüveni ile işi çözüyordu. Uzun süredir sürekli kazanmanın müthiş özgüveni ile “nasıl olsa maçı alırım” havasındaydı. Bu defa hesap tutmadı.

Beşiktaş haftalardır sallanıyordu ama yıkılmıyordu. Ancak çekirge bir sıçrar iki sıçrar misali, bu defa Kasımpaşa karşısında hem üç puanı, hem yenilmezliğini bıraktı. Nasıl yorumluyorsunuz?

Cevabı zaten senin sorunun içinde var. Hani, ‘perşembenin gelişi çarşambadan bellidir’ misali... Beşiktaş geride bıraktığımız haftalarda “ortalama” bir oyun oynasa bile yüksek kalitesi ve müthiş özgüveni ile işi çözüyordu. Uzun süredir sürekli kazanmanın müthiş özgüveni ile “nasıl olsa maçı alırım” havasındaydı. Bu defa Kasımpaşa maçında hesap tutmadı. Gene baskılı oynadı, gene pozisyon buldu ama bu defa karşısında kusursuza yakın oynayan bir Kasımpaşa savunması vardı.


Zaten her Kasımpaşa maçı Beşiktaş için sıkıntılı geçiyor.
Öyle de, elini vicdanına koy, son iki yıldaki Kasımpaşa kadrosu ile bu sezon oynayan kadro aynı güçte mi? Kasımpaşa küçülmeye gitti, çok önemli, yüksek kontratlı oyuncuları bıraktı. Ama maça yeteri kadar asılıp, yeteneklerini son noktasına kadar kullanmazsan, karşındaki Kasımpaşa’nın kadrosu ne olursa olsun, kaybedersin.

Dağınık ve telaşlı

Haftalardır söylüyorsunuz “Beşiktaş’ın futbolu geçen yılın gerisinde” diye...
Evet... Bu futbol, bu kadro şampiyonluk için yetebilir ama geçen yıl aldığımız futbol keyfini bize yeniden yaşatmak için yetmez. Beşiktaş’ın geçen sezon 15. hafta sonu rakamları ile bu sezona bakın. Aslında çarpıcı bir fark yok. Geçen yıl 7 gol daha fazla atmış, 3 puan daha fazla toplamış... Çarpıcılık, Beşiktaş’ın ortaya koyduğu futbolda... Geçen yıl su gibi akıyordu, adeta şiirsel bir futbolu vardı. Bu sezon bazen dağınık, bazen telaşlı ve kabul edelim ki çoğu oyuncusu golden  uzak... Geçen yıldan kalan hangi futbolcu varsa, bu sezon form olarak daha geriye gittiler.
Oğuzhan, Olcay gol yükünü paylaşırlardı. Kabul edelim ki giden Sosa, Gökhan Töre ve Gomez de öyle... Gelenlerin de gidenlerin yerini dolduramadığı çok açık ortada... Aboubakar yüksek kiralık maliyetine rağmen şimdilik hayal kırıklığı noktasında... Geçen yıl her adamıyla gol atan bir Beşiktaş vardı, bu sezon sadece Cenk Tosun’la gol sorununu çözmeye çalışan bir Beşiktaş... Bu kadro şampiyon olabilir ama bu kadro geçen yılın futbol tadını vermez. Vermiyor zaten...

“Bu futbol, bu kadro şampiyonluk için yetebilir ama geçen yıl aldığımız futbol keyfini bize yeniden yaşatmak için yetmez. Beşiktaş’ın geçen sezon 15. hafta sonu rakamları ile bu sezona bakın. Aslında çarpıcı bir fark yok. Çarpıcılık, Beşiktaş’ın ortaya koyduğu futbolda...” (Milliyet)