Burak Yılmaz için resmi transfer açıklaması! Babası duyurdu

Burak Yılmaz için resmi transfer açıklaması! Babası duyurdu

Fransa Ligue 1 ekibi Lille'den ayrılmaya hazırlanan Burak Yılmaz'ın babası Fikret Yılmaz, oğlunun geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Lille'de geçtiğimiz sezon müthiş bir performans gösterdikten sonra bu sezon hayal kırıklığı yaratan Burak Yılmaz'ın Ligue 1 ekibinden ayrılmaya hazırlandığı yönünde haberler çıkmaya başladı. Tecrübeli santraforun babası Fikret Yılmaz, oğlunun transfer durumu hakkında konuştu.

SEZON SONUNDA BOŞA ÇIKACAK

Fransa Ligue 1 ekibi Lille'in geçtiğimiz sezon başında transfer ettiği 36 yaşındaki golcü oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 2 milyon 300 bin euro olarak ifade ediliyor.

6 GOL VE 5 ASİST

Burak Yılmaz bu sezon Lille formasıyla 27 resmi müsabakada görev yaptı. 36 yaşındaki forvet bu süreçte rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Burak Yılmaz aynı zamanda takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi.

BEŞİKTAŞ'A DÖNÜŞÜ GÜNDEMDE

Fransa Ligue 1 ekibi Lille'den ayrılmaya hazırlanan Burak Yılmaz'ın sezon sonunda Süper Lig'e transfer olacağı iddiaları gündeme geldi. Tecrübeli santrforun Beşiktaş ya da Adana Demirspor'un yolunu tutabileceği belirtildi.

BABASI KONUŞTU

Burak Yılmaz'ın babası Fikret Yılmaz transfer iddiaları sonrasında açıklamalarda bulundu. Teknik direktörlük yapan Fikret Yılmaz oğlunun geleceği hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Fikret Yılmaz'ın Burak Yılmaz ile ilgili Ajansspor'a yaptığı açıklamadan satır başları...

'BU SEZON DA İYİ OYNUYOR'

"Burak bence bu sezon da iyi oynuyor. Ama takım olarak iyi gitmiyorlar. Teknik direktör değişikliği, kulübün iyi oyuncuları satıp, yatırıma gitmesin gibi nedenlerden dolayı işler istedikleri gibi gitmiyor. Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile eşleştiler. Chelsea mutlak favori değil. Lille sıradan bir takım değil ve Şampiyonlar Ligi’nde iyi oynuyorlar."

'BİZ BEŞİKTAŞLIYIZ, BUNU HERKES BİLİR'

"Olabilir, her şey olabilir. Sezon sonunu görmek gerek. Milli takımla hedefleri var. Ben geleceğiyle ilgili çok konuşmuyorum. Ama biz Beşiktaşlıyız. Bunu herkes bilir. Yazılanları okuyorum. Gerçekleşmesi için dua ediyorum. İnşallah olur. Bizi aşan bir mesele."

'FUTBOLCULUĞU BIRAKTIKTAN SONRA...'

"Türk liginde 200 golü geçmesini, sonra futbol kariyerini noktalamasını isterim. Burak futbolculuğu bıraktıktan sonra teknik adam olarak kalacaktır. Kesinlikle planımız bu. Yapacağı iş futbol adamlığıdır. Bunu yapabilecek becerisi vardır. Avrupa’da geçen sezon yaptığını tüm zamanlarda yapan yok."

4 BÜYÜKLERDE FORMA GİYDİ

Antalyaspor altyapısında futbola başlayan Burak Yılmaz daha sonra Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Trabzonspor, Galatasaray, Beijing Guoan ve Lille'de oynadı. 36 yaşındaki santrafor 76 kez milli oldu.

TÜRKİYE'DE KUPALARA DOYDU

Süper Lig'de 2 kez gol krallığı yaşayan Burak Yılmaz kariyeri boyunca; 1 Fransa Ligi, 2 Süper Lig, 5 Türkiye Kupası, 4 Türkiye Süper Kupası ve 1 Fransa Süper Kupası şampiyonluğu kazandı.