Burak Yılmaz neden istenmiyor? Burak Yılmaz neden emek hırsızı? 

Burak Yılmaz neden istenmiyor? Burak Yılmaz neden emek hırsızı? 

Beşiktaş sezonun ikinci yarısı öncesi ilk transferini gerçekleştirdi. Ancak Beşiktaş taraftarının da tepkileri sürüyor. Peki siyah-beyazlı taraftarlar tarafından Burak Yılmaz neden istenmiyor? Burak'a "emek hırsızı" denmesinin nedeni ne? İşte cevabı...

Beşiktaş sezonun ikinci yarısı öncesi ilk transferini gerçekleştirdi. Siyah beyazlılar Burak Yılmaz'ı kadrosuna kattı. 2008 Ocak ayında Beşiktaş'tan ayrılan Burak, 11 yıl sonra yeniden siyah beyazlı formayı giyiyor.

Beşiktaş taraftarının önemli bir bölümü ise bu transfere karşı tavır sergiliyor. Özellikle ünlü Beşiktaşlı isimler Burak Yılmaz transferine karşı açıklamalar yaparken, sosyal medyadaki Beşiktaşlılar ise yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getiriyorlar.

Peki, Burak Yılmaz neden istenmiyor? Yapılan paylaşımlarda Burak Yılmaz neden emek hırsızı oluyor? Burak Yılmaz'a neden emek hırsızı deniliyor? Escude Burak Yılmaz olayı ne? Bilmeyenler için derledik...

BURAK YILMAZ'A TEPKİNİN ASIL NEDENİ

Beşiktaş taraftarı, 2012-2013 sezonunda FEDA dönemini yaşarken, o dönemki İnönü Stadı'nda Galatasaray'la karşılaştı. Burak Yılmaz o sırada Galatasaray'da oynuyordu. Mücadelenin ikinci devresinde, o dönem Beşiktaş'ta oynayan Escude ile ceza sahası önünde ikili mücadeleye giren Burak Yılmaz kendisini yerde buldu. 

Hakem, penaltı kararı verirken siyah-beyazlılar pozisyona uzun süre itiraz etti. Hem pozisyonun ceza sahası dışında olduğu için, hem de Burak'ın kendisini yere attığı için yapılan itirazlar ve hakemin kararı taraftarın hafızasına kazınan olaylardan biridir.

Siyah - beyazlı taraftarlar daha sonra Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Galatasaray maçında Burak için "Hırsız Burak” tezahüratı yaptılar.

Etiketler :