"Burak Yılmaz'ın Arsenal'e transferi gerçekleşmedi"

"Burak Yılmaz'ın Arsenal'e transferi gerçekleşmedi"

Burak Yılmaz ile Galatasaray'da oynarken takım arkadaşı olan Chedjou, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Burak Yılmaz'ın Lille'e transferini yorumlayan Chedjou, yıldız golcünün bilinmeyenlerini anlatırken birçok anısından da bahsetti.

Ajans Beşiktaş - Galatasaray ve Bursaspor'un eski futbolcusu olan ve ayrıca Lille'de de forma giyen Chedjou, Fransız basınına Burak Yılmaz'ı anlattı.

Kendisine Burak ile ilgili sorulan soruları içtenlikle yanıtlayan yıldız savunmacı, milli golcümüzü öve öve bitiremedi.

İşte o açıklamalar;

Burak Yılmaz ile ilk temasını nasıldı?

''Çok iyi! Çok az Fransız futbolsever Burak Yılmaz'ı tanıyor ama o, Türkiye'de çok büyük bir yıldız. Ayrıca çok açık fikirli bir insan.

Burak Yılmaz'ın, takımdaki herkesi rahat hissettirebilecek bir yeteneği var. Transferim sonrası (Galatasaray) hemen yanıma gelmişti.

Örneğin, Türkiye'ye ilk gittiğim zaman bana bir ev aramam için bile yardım teklif etti. Başka bir zaman da yönetimle işlerimi mükemmel bir şekilde halletti.

İstanbul'daki evime kar dolayısıyla 4 gün geç gelmiştim. 2-3 hafta takımda kendime yer bulamadım ve yedek kulübesinde oturdum. Burak, yaşananları dinlemeye geldi yanıma ve ona anlattım. Sonrasında takıma geri dönebildim.''

Ne gibi özelliklere sahip?

''O, gerçek bir savaşçı, beraber savaşılabilecek biri. Takım arkadaşları için her şeyi verir ve onunla beraber güvenle yürüyebilirsiniz. Aynı zamanda dürüst bir insandır. Ona yalan söylemeyenleri sever. Sahte olunmasından nefret eder.

Evet kabul ediyorum 28-29 yaşlarında onu tanıdığımda futbol kariyeri açısından biraz ivme kaybetti. Ancak saha içerisinde çok aktif ve rakip savunmacılara karşı nasıl oynanacağını biliyor.

O, sağlıklı bir yaşam tarzına sahip iyi bir profesyonel. Başka bir şekilde bulabileceğiniz biri değil. Oldukça evcimendir. Ailesini özlediği için Çin'deki sözleşmesini bıraktı.''

Türklerin ona karşı özel bir hissiyatı var, bunu onaylıyormusunuz?

''Burak Yılmaz'dan özetle ya çok hoşlanırsınız ya da hiç hoşlanmazsınız. Dört büyük Türk kulübünde de (Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray) oynadı. Hiç birinde hoş karşılanmadı ilk zamanlarda.

Ama forma giymeye başladıkça, sözleşme imzaladığı her takımın taraftarının sevgilisi olmayı başardı. Taraftarları yanına aldı.''

''ARSENAL'İN KAPISINDAN DÖNDÜ''

''Bir zamanlar Arsenal için oynama fırsatı bulduğunu biliyorum ama bu transfer malesef gerçekleşmedi. İdol olarak görüldüğü ülkesinde kaldı.''

- Lille'in kendisine olan ilgisi esnasında sizinle iletişime geçti mi?

''Son zamanlarda kendisiyle görüşme fırsatı bulduk ve ona Lille'de çok iyi vakit geçireceğini söyledim. Burak zaten daha önce Şampiyonlar Ligi'nde Lille'e karşı oynamıştı.

O zamanlar teknik direktör Rudi Garcia, ona dikkat etmemiz gerektiğini söylemişti ve sahanın her yerine kaleye şut çekebilir. Onunla beraber oynarken de bunu teyid ettim." (Fotomaç)

Etiketler :