Büyük ayrılık! Tam 10 isim

Büyük ayrılık! Tam 10 isim

Adriano, G. Töre, Tolga ve M. Pektemek’in sözleşmeleri yenilenmeyecek. Q7, Larin, Medel ve Roco satılacak, Lens ve Vida için de teklifler değerlendirilecek

Ajans Beşiktaş - Ekonomik manada çok zor günler yaşayan Beşiktaş’ı sezon sonunda büyük bir temizlik bekliyor. Beklentileri karşılayamayan, takıma gelecekte katkı veremeyeceği düşünülen ve maliyeti yüksek olan oyuncularla yollar ayrılacak. Türkiye Gazetesi'nden Murad Tamer'in haberine göre; Gelecek sezon takımı büyük ölçüde gençleştirmeyi ve yüksek ücretli futbolculardan kurtulmanın planlarını yapan yönetimin yeni sezonda düşünmediği isimler ortaya çıktı. Adriano, Gökhan Töre, Tolga Zengin ve Mustafa Pektemek’in sözleşmelerinin yenilenmeyeceği öğrenildi. Ayrıca Quaresma, Medel ve Roco da satılığa çıkacak. Vida ve Lens’in de yüksek teklifler gelmesi hâlinde satışına onay verilecek.

Q7 diretiyor

Sezon sonu sözleşmesi sona erecek Adriano, Gökhan Töre, Tolga Zengin ve Mustafa Pektemek ile yeni kontrat yapmayacak olan yönetimi, Quaresma, Medel ve Roco biraz zorlayacak. Sözleşmeleri devam eden bu dört oyuncunun da Beşiktaş’ta kazandıkları parayı bulamamaları hâlinde kulübe yük olmasından çekiniliyor. Quaresma’nın alacaklarının ödenmemesi hâlinde ayrılmaya niyeti olmadığı, Roco’nun da kendisine teklif gelmediği için kalmak istediği öğrenildi. Medel için de kulübe ulaşan bir teklif henüz yok. Larin’in ise Muriç ile takası düşünülürken, Kanadalı oyuncu da bu transfere sıcak bakıyor. 

Gözler Kagawa’da

Toplamda 5 milyon avro senelik ücretleri bulunan Vida ile Lens de gönderilecek isimler arasında. Tabii ki gelen tekliflerin tatmin edici olması kaydıyla. Yönetim, gönderilecek oyuncular sayesinde yapılacak tasarrufla satışlardan elde edilecek geliri Kagawa ve Ljajic için kullanacak.  Ljajic’in bonservisi için 6,5 milyon avroluk satın alma opsiyonuna sahip olan Beşiktaş, Kagawa için ise B. Dortmund’un sezon sonu Japon yıldızı  başka takıma satmamasını bekleyecek.