Çağdaş Sevinç: "İki Fenerbahçeli oyuncuya verilmeyen ceza Quaresma'ya verilmiş"

Çağdaş Sevinç: "İki Fenerbahçeli oyuncuya verilmeyen ceza Quaresma'ya verilmiş"

Çağdaş Sevinç, "Mehmet Ekici'nin hareketinin Quaresma'nın yaptığı hareketten farkı yok ama sevk edilmedi" dedi.

Ajans Beşiktaş - Çağdaş Sevinç ve Aydın Cingöz, Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma'ya verilen 5 maçlık cezayı FutbolArenaTV'de değerlendirdi. Çağdaş Sevinç programda "Mehmet Ekici'nin hareketinin Quaresma'nın yaptığı hareketten farkı yok ama sevk edilmedi" derken sözlerine şöyle devam etti:

"Quaresma'nın kırmızı kart gördüğü pozisyonda sonradan yayınlanan görüntüler vardı. Oyuncunun 4 tane fiili var. 2 tanesinden ceza aldı. Tahrikten dolayı 8 maçlık ceza 5 maça indiriliyor.

Futbolun adil olması lazım. Marka değeri diyorsanız adalet olması lazım. Quaresma'nın her hareketi karş tarafın hareketi üzerine. 2 Fenerbahçeli oyuncuya verilmeyen ceza Quaresma'ya verilmiş. Şu karara göre karşı tarafın yaptığı bir şey (tahrik) yok. Tahkim genelde düzeltme yapar. Belki indirir belki aynı bırakır.

Quaresma'nın kırmızı kart gördüğü pozisyonda sonradan yayınlanan görüntüler vardı. Toplamda 4 tane fiil var. 2 tanesinden ceza aldı. Tahrikten dolayı 8 maçlık ceza 5 maça indiriliyor. Şiddetli hareketin de alt sınırı 3 maç. İkisi de şiddetli hareket olsa 6 maç ceza alması gerekirdi. Bir indirim söz konusu. Görüntülerden ceza verilecek denilmişti ama onun da olmadığını görüyoruz."