Canlı yayında flaş Şenol Güneş sözleri: Başkan isterse olur!

Canlı yayında flaş Şenol Güneş sözleri: Başkan isterse olur!

Milliyet'in Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Skorer TV'de Siyah Beyazlıların gündemini ve transfer gelişmelerini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İkinci etap kamp çalışmalarını İspanya'da sürdüren Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi hazırlık kampı son hızıyla devam ediyor. Transferde savunmaya beklenen Siyah Beyazlılardaki son gelişmeleri Milliyet’in Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ değerlendirdi.

Sarıdağ, Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlarken Şenol Güneş hakkında flaş bir iddiada bulundu.

Serdar Sarıdağ'ın değerlendirmeleri şu şekilde;

"BU ŞEKİLDE ÜÇLÜ OYNANAMAZ"

"İkinci dakikada 1-0 öne geöildi ama oyun anlamında iyi değildi ve sonra 2 gol yiyorsunuz. Wolverhampton, Premier Lig takımı yenilgi kabul edilebilir. Taraftarlar üçlü sistemden korkmaya başladı. Ben kadro yapısının üçlü oynamaya müsait olduğunu söylemiştim ama bu sistem için en önemli isimlerden biri olan Rıdvan gitti. Weghorst, Saiss ve Ghezzal'dan daha önemli bir futbolcuyu kaybetti. Hızlı ve atletik bir oyuncuydu. Şimdi bu bölgeyi doldurmak gerekiyor. İki maçta da Rıdvan yoktu bunun sıkıntısını çekti Beşiktaş... Şu ana kadar Beşiktaş eksik kaldı. Savunmada bir sıkıntı olur da orayı Necip ile doldurmayı planlıyorlarsa bu sıkıntı olur. İdare edilebilecek bir savunma olmamalı. Welinton bir yıl daha yaşlandı. Necip artık sağ veya sol stoper olmaz. Necip'e sağ stoper diyorsanız bunu diyenle futbol konuşmam. Riskli bir sistem. Necip’in idare edildiği bir çok maçta sıkıntı yaşandı. Taraftar Necip'i savunmada değil orta sahada görmek istiyor. Bu şekilde üçlü oynanamaz. Saiss, Emrecan ve Serdar Saatçı affedildi. Merkez stoperde Necip'ten önce Serdar Saatçı oynar. Savunma yarım kalırsa o zaman dörtlü oynaması daha mantıklı. Welinton bu kadro içerisinde olabilir ama Welinton yeni sistemde üçlünün banko oyuncusu diyemezsin. Yarın Welinton sakatlığında kim oynayacak yerinde? Necip diyorsanız ben o maçı seyretmem. Necip'e haksızlık istemiyorum ama artık orta sahada oynamalı. Zamanı geriye sarsak Weghorst, Beşiktaş'la imzalamazdı. Uzaktan gol izliyor sadece. Bunu çözmesi gerekiyor Valerien İsmael’in”

"SOL BEK İÇİN İKİ İSİM VAR AMA RIDVAN'DAN İYİ DEĞİLLER"

"Mohanad Jeahze ve Doron Leidner'in ismi geçiyor sol bek pozisyonu için ama Doron'un Olympiakos'a imza attığı söyleniyor. Bu iki isim de Rıdvan'dan daha iyi değil. Rıdvan'ı isteyen iki kulüp Frankfurt ve Rangers... Geçtiğimiz sezonun UEFA Avrupa Ligi finalistleri. Bu sistemli takımlar Rıdvan'ı istediler ve Rangers aldı. O bölgeyi bir an evvel kapatmak lazım."

"5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANACAK"

"Welinton'la Beşiktaş'ın şampiyonluğu var. O kadronun içinde Welinton da vardı. Welinton, Türkiye'ye gelmeden önce Brezilya'da iyi takımlarda oynamıştı. İyi niyetli iyi oyuncu ama Welinton'un yanında sağ stoper olmalı. Welinton'dan iyi olsun yedeği olsun ona da razıyım. Beşiktaş yönetimi sağ stoper konusunda bir ölü taklidi yapıyor. Transferin son günlerinde İngiltere'den bir stoper gelebilir. Beşiktaş, Serdar Saatçı'nın sözleşmesini uzatıyor. Başkanın elini öptü ve 5 yıllık yeni sözleşme imzalanacak. Kendine yakışanı yaptı."

"SOSYAL MEDYADAKİ BOT HESAPLAR DEĞİL BAŞKAN GETİRSİN!"

"Daha Valerien Ismael sekiz hafta kala geldiğinde bile sosyal medyada yıpratıldı. Onun öncesinde Önder Karaveli yıpratıldı. Her beraberlik ve mağlubiyette Şenol Güneş ismi gündeme geliyor. Bazı Şenol hocacılar gündeme sokuyor ismini. Eğer Şenol Güneş'i Ahmet Nur Çebi değil de sosyal medyadaki bot hesaplar getirecek Ahmet Nur Çebi başkanlığı bıraksın. Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeleri mi yoksa bot hesaplar mı yönetecek kulübü. Eğer bot hesaplar yönetecekse seçim yapmanın anlamı kalmıyor. Başkan bunu isterse buna bir şey diyemem. Şenol Güneş deneyimli bir hoca ve şampiyonlukları var. Fikret Orman yönetimiyle arasında sıkıntılar vardı. 4 yıl üst üste şampiyonluk da gelebilirdi. Operasyonla gelecekse bunu Şenol Güneş de istemez. Beşiktaş kulübünün bir hedefi var. Kulüp takımı scout ekibinin bulduğu oyuncularla kurmak istiyor. Beşiktaş, Leipzig'in geçtiği sisteme geçmek istiyor. Bu sistemi kabul eden yerli veya yabancı hocalarla devam edecek Beşiktaş. Sosyal medyadaki bot hesaplar getirecekse Şenol Güneş gelmesin. Kulübü bot hesaplar değil taraftarlar ve yönetim kurulu yönetecek."

"SİSTEMİ OTURTURSA RAKİPLER SIRALAMAYI BELİRLESİN"

"Valerien Ismael üçlü savunmayı oturtursa diğer takımlar ikincilik, üçüncülük hesaplarını yapmaya başlar. Ama şimdi Kayserispor diyor ki ben Alaves gibi önde pres yapacağım diyor. Kayserispor şuı an bunu yazdı. Muleka'nın attığı gol tamamen kendi avcılığı. Hala enseyi karatmaya gerek yok çünkü zaman var."

"ISMAEL'İN PEREİRA GİBİ İNATÇI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM"

"Beşiktaş kulübü Emirhan'ı oynatmayacak hocayı getirmez. Emirhan'ı oynatmayan hocayı da taraftar tutmaz. Sergen Yalçın, Ersin ve Rıdvan'la şampiyonluk gördü. Onun kadar cesur olması lazım. Emirhan'ı da Önder Karaveli oynattı. Onlar kadar cesur olmalı. Valerien Ismael'in Vitor Pereira gibi inatçı olacağını sanmıyorum. Oyun içinde bazen dörtlü bazen beşli savunmaya da dönüyor. Bunu kendisi de söyledi. Beşiktaş'ın savunmasına sisteme uygun tek transferi yapıldı: Romain Saiss... Ghezzal'ın yeni sistemde kaybolduğunu düşünmüyorum. Tempolu oynadı. Öndeki iki forvetin arkasında iyi oynadı."

"ÇEBİ, GÜNEŞ YÜZÜNDEN TEPKİ TOPLAMAK İSTEMİYOR"

"Ahmet Nur Çebi, Şenol Güneş'i çok seviyor ama Şenol Güneş üzerinden kendisine tepki toplamak istemiyor. Bu yüzden Valerien Ismael'i tercih etti. Saha içi sonuçları çok önemli. İki veya üç maç kazanılsın en büyük başkan olur. Bu kaotik ortamdan beslenildiği için halkı manipüle edebiliyorlar."

"ROSIER BU SİSTEME AYAK UYDURMAK ZORUNDA"

"Rosier'in gitmek istediği doğru değil ama üçlü savunmaya uyum sağlamakta zorluk çekiyor. Rosier'i üçlü savunmanın sağında oynatıyor ama olmuyor. Çok kolay adapte sağlayamaz. Bu bölgeye alışacak. Zorlamıyor kendini. Dün bir pozisyonda çok iyi girdi ceza sahasına. Dünkü Alaves maçında Beşiktaş çok yorgundu. Dinlenmiş olsa da bu savunmaya bu sistem riskli."

"PEREIRA İNSANLARI ÜÇLÜ SAVUNMADAN SOĞUTTU"

"Lucescu döneminde üçlü savunmayla şampiyonluk geldi ama Vitor Pereira gibi bir hastalık geldi bu ülkeye. Zago, Roma'dan gelmişt, Ronaldo da iyi bir stoperdi. Ahmet Yıldırım, Galatasaray'dan transfer edilmişti. Lucescu çok mescbur kalmadıkça üçlü savunma oynatmaz. Fakat Pereira ile gelen üçlü sevadı üçlü savunmadan soğuttu insanları." (Milliyet)