Çarşı grubu avukatları: "Ortada suç da yok, delil de, hukuk da"

Çarşı grubu avukatları: "Ortada suç da yok, delil de, hukuk da"

Gezi Parkı direnişi dosyasıyla birleştirilen Çarşı davasının avukatlarından Devrim Alparslan, sürece ilişkin bilgi verdi. Alparslan, kendilerine bildirilen somut bir delil olmadığını ve bu nedenle savunma yapamadıklarını kaydetti.

Ajans Beşiktaş - Gezi direnişi gerekçe gösterilerek 2017’den bu yana tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi ile Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı’nın 35 üyesi bugün hâkim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti tarafından verilen ara kararda dosyaların ayrılması da dahil avukatların tüm talepleri reddedildi. Taleplerin reddedilmesi kararının ardından Çarşı grubu avukatları alkışlarla salonu terk etti.

Çarşı grubunun avukatlarından Devrim Alparslan sürece ilişkin Gerçek Gündem’e verdiği bilgide; iki dosyanın birleştirilmesi kararının hukuka aykırılığına dikkat çekti.

52 kişinin sanık olduğu Gezi davası 3'üncü kez görülüyor: Çarşı avukatları salonu terk etti

MAHKEME BAŞKANI KENDİ KARARINI KENDİ ONAYLADI

Gezi davasının görüldüğü 30. Ağır Ceza Mahkemesi (ACM) Başkanı’nın 13. ACM’de görülen Çarşı davası dosyası ile birleştirilmesi talebinde bulunduğunu ve bu talebi yine kendisinin onayladığını aktaran Avukat Alparslan, şunları söyledi:

“30. ACM Başkanı adli tatilde nöbetçiyken, 13. ACM’nin de başkanlığını üstleniyor. Kendi birleştirme talebini de kendisi adli tatil döneminde onaylıyor ve Çarşı dosyası 13.ACM’de Gezi dosyası ile birleşiyor. Bu tamamen hukuka aykırı bir durumdur.”

'DELİLLER BİZE BİLDİRİLMEDİ, SAVUNMA YAPAMIYORUZ'

Dosyaların ayrılması yönündeki kararlarının reddedilmesine tepki olarak salonu terk ettiklerini belirten Alparslan, “Dosyada beraat kararını bozan deliller tarafımıza bildirilmedi. Bu dosyada daha önceki dosyada olmayan ne var bizler de bilmiyoruz. Delilleri de bilmediğimiz için bir savunma gerçekleştiremiyoruz. Bizler de şaşkınlıkla izliyoruz. Öte yandan bozma ilamına gerekçe olarak sunulan bir delil de yok. İki grubun birbiriyle ilişkili olduğuna dair bir delil konulmadan bu iki dosyanın birleştirilmesi gibi hukuka tamamen aykırı bir durumu kabul etmiyoruz” dedi.

Türkiye’de yargılamalarda bir süredir bu hukuksuz durumlarla karşılaşıldığını hatırlatan Alparslan, beraat kararıyla sonuçlanan dosyada da yeni dosyada da herhangi bir somut delil olmadığını vurguladı.