CBC Sport kanalı CANLI İZLE

CBC Sport kanalı CANLI İZLE

Türkiye'de maçları şifresiz izlemek isteyen futbol severler tarafından Azerbaycan kanalı CBC Sport tercih ediliyor. Peki, CBC Sport nasıl izlenir? CBC Sport'a bu haber ile CANLI izleyebilmeniz mümkün.

Bilindiği üzere Şampiyonlar Ligi maçları Azerbaycan'da da büyük bir hayranlıkla takip ediliyor. Şampiyonlar Ligi'nde bazı maçları Azerbaycan kanalı CBC Sport yayınlıyor. CBC Sport kanalı, kaliteli bir spor kanalı olmakla birlikte kesintisiz ve HD görüntü kalitesi ile yayın yapmaktadır. Açılımı Caspian International Broadcasting Company Sport olan CBC Sport, 2015 yılından bu yana futbol maçlarını kesintisiz bir şekilde canlı yayınlamaktadır. CBC Sport Azerbaycan, SOCAR şirketinin bir iştirakidir. SOCAR bilindiği üzere petrol, sanayi, medya sektörü gibi önemli sektörlerde yer alan dev bir şirkettir. Bu da CBC Sport Azerbaycan’ı maddi anlamda da güçlü bir kanal yapmaktadır. Bu sayede önemli organizasyonların yayın hakkını kolaylıkla alabilmekte ve ülkenin önemli spor adamları ile kolaylıkla program sözleşmeleri imzalayabilmektedir.

Başta Azerbaycan olmak üzere İspanya, İngiltere ve İtalya gibi birçok dünya maç yayınlarının Azerbaycan'da yayın haklarının sahibi olan CBC Sport, Türkiye'de de oldukça ilgiyle takip edilmektedir. Türkiye'de maç yayınlarını şifresiz olarak izlemek isteyenler CBC Sport kanalını takip etmektedir. Futbol müsabakaları diğer kanallar tarafından şifreli verilmekte iken Azerbaycan spor kanalı CBC Sport tarafından şifresiz ve ücretsiz verilmektedir.

Peki CBC Sport nasıl izlenecek? CBC Sport canlı izlemek isteyen sporseverler internet üzerinden "CBC Sport canlı izle" aramalarını yapıyor. Sporseverler ve futbol seyircisi CBC Sport'un şifreli ve şifresiz yayınlarına ulaşmaya çalışıyor.

İnternette "CBC Sport izle" şeklinde arama yapıldığın da görülecek ki, kanal ancak Azeri uydusunda yer almaktadır.  CBC Sport kanalı, AzerSpace 46° uydusundan yayın yapmakta. Kanala erişim için uydu anteninizin AzerSpace 46° uydusuna göre ayarlanmış olması gerekiyor. CBC Sport frekans bilgileri ise şöyledir: Azerspace 1 Uydusu 11134 H 27500 frekans bilgilerine şeklindedir. CBC Sport kanalının internet sitesine www.cbcsport.tv adresi ile ulaşılabilmektedir.

CBC SPORT KANALINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye'de dünya liglerinden maçları, Digitürk'ün beIN Sports kanallarından, D-Smart'ın Smart Spor kanalından, Tivibu'da bulunan Tivibu Spor kanalları yayınlanmaktadır. Ayrıca Saran Grubu'na ait olan ve çeşitli platformlarda yer alan S Sport kanalından da çeşitli maçlara ulaşılabilir. Ancak bu platformların ve kanalların tamamı uyduda şifreli ve ücretli olarak yer almaktadır. Türkiye'de dünya maçlarını, yabancı ligleri ve Avrupa liglerini izlemek isteyenler ücretsiz ve şifresiz olarak ulaşmak için başka yollar aramaktadır.

Bu yüzden maç yayınları için şifreli kanalların tahtını elinden alan CBS Sport, tüm sporseverlere ücretsiz ve mükemmel görüntü kalitesinde yayın yaparak spor tutkunlarının en büyük açlığını gidermiştir. 

CBC Sport uydu ve frekans bilgileri:

Uydu: AzerSpace 46°
Frekans: 11135 H 27500

CBC Sport tek çanakla nasıl izlenir?

1) Eğer Türksat çanağına ayarlayacaksanı; çanak anteninizde bulunan mevcut Türksat LNB'sinin tam olarak sağ bitişiği(arkadan bakınca) 2. LBN'yi yerleştirin. Bu yerleştirme işlemini bant-plastik kelepçe veya multifeed denen 2-3-4... uyduyu izleme şansı veren aparatı alarak da yapabilirsiniz.

2) Azerspace LNB'sini sabitledikten sonra Türksat LNB'sinden gelen kablo ile Azerspace LNB'sinden gelen kabloları birleştirmek için diseq kullanmanız gerekmektedir. Türksat LNB'sinden gelen kabloyu, diseqc'in 1. girişine, Azerspace LNB'sinden gelen kabloyu ise diseqc'in 2. girişine takınız. Diseqc'in ortasındaki giriş ise uydu cihazına Receiver'e gidecektir.

3) Uydu alıcınızdan Menü-Uydu ekle bölümünden Azersat46 ekleyip bu uydu için Anten/Diseqc ayarlarından diseqc 1-2-3- veya a-b-c olarak seçiniz. Azerspace uydusunun diseqc girişini TV'den de "2"(B) Türksat'ın TV'den diseqc girişini ise diseqc 1(A) olarak seçiniz.

4) Daha sonra kanalların frekanslarını manuel olarak girip taratın. İdman/ CBC Sport HD / Az TV SD yayınları için cihazına Biss şifre girmeniz gerekecektir.