Çebi'den Balotelli transferine yorum: ''Paralar çarçur edilmeyecek''

Çebi'den Balotelli transferine yorum: ''Paralar çarçur edilmeyecek''

Düzenlenen yardım gecesiyle birlikte toplam 150 milyon lira topladıklarını belirten siyah-beyazlıların bir numarası, "Popülizm istemiyorum. Yardım paralarını çarçur edecek futbolcularla fotoğraf vermeyeceğiz" dedi

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta pazar gecesi düzenlenen yardım gecesinde toplanılan para kulübe can suyu oldu. Yaklaşık 83 milyon liralık gelirin yanı sıra, gece öncesinde yine kampanya çerçevesinde gelen 70 milyon lira ile birlikte kulübün kasasına toplamda 150 milyon liraya yakın sıcak para girdi.

Yüzleri güldüren bu gelişmenin ardından siyah-beyazlı taraftarlar Balotelli için daha da heyecanlandı. Ancak Başkan Ahmet Nur Çebi'den gelen açıklama farklı oldu. Makul ve düzgün transferler yapacaklarını belirten Çebi "Marka, hava, popülizm falan istemiyorum, yöneticilerim de istemiyor. Taraftarımız, bizim yönetimimiz zamanında bu tür şeyleri bizden beklemeyecekler. Şampiyonluğu kovalayacak futbolcuları arayıp, buraya getirirken, popülizm adı altında fahiş fiyatlarla, bedeli çok ağır olan, Beşiktaş’ın kaldıramayacağı futbolcuları bizden beklemesinler” dedi.

Taraftara mesaj

Balotelli transferine sıcak bakmadığını açıkça belli eden Ahmet Nur Çebi "Bütçemizin içerisinde gelebilecek olan iyi futbolculara kapımız açık. Ama popülizm adı altında burada insanlardan yardım etmelerini isterken bunları çarçur edecek futbolcularla fotoğraf vermekten imtina edeceğimizi saygıyla Beşiktaş taraftarlarına arz ederim" sözlerini kullandı.

Öte yandan futbolcuların yıllık ücretleri konusunda da görüşmelerin devam ettiğini belirten Çebi "Şu ana kadar indirime yanaşan oyuncularımız oldu. İstekli olanlar da var. Hepsi sonuçlanınca açıklamayı yapacağım" dedi. Bu arada siyah-beyazlı yönetim bugün Ümraniye Nevzat Demir Tesislerinde bir araya gelecek. Yapılacak toplantıda, transferler ve yıllık ücret bütçesi konuları masaya yatırılacak.

Yersin onu Kartal'ım

Yunanistan'la Akdeniz'de gerginlik yaşadığımız şu günlerde futbol sahasında karşı karşıya geldik. Beşiktaş seri başı olarak katıldığı Şampiyonlar Ligi 2. tur ön elemesinde PAOK'la eşleşti. İki siyah-beyazlı takım, 25 veya 26 Ağustos tarihinde (UEFA farklı bir karar almaz ise) Yunanistan'da tek maç üzerinden oynanacak karşılaşmada tur atlamak için ter dökecek. PAOK'un kadrosunda geçmiş yıllarda Süper Lig'de görev almış Miroslav Stoch ile Diego Biseswar da bulunuyor. Kara Kartal, bu turu geçerse 3. tur kuralarına da seri başı olarak katılacak. Buradaki muhtemel rakipler ise şu şekilde: Krasnodar (Rusya), V.Plzen (Çekya), R.Wien (Avusturya) ve Rennes (Fransa).

Gözler UEFA'da

Türkiye ile Yunanistan arasındaki son günlerde artan gerilimin, PAOK-Beşiktaş maçının adresini değiştirebileceği iddia edildi. Yunan basınında çıkan haberlerde, geçmişte UEFA'nın benzer durumlarda değişikliğe gittiği hatırlatılarak, maçın Selânik'te oynanmasının kesin gözükmediği belirtildi. (Türkiye Gazetesi - Murad Tamer)

Etiketler :