Cem Dizdar: "Kurada Beşiktaş'ı çeken korksun"

Cem Dizdar: "Kurada Beşiktaş'ı çeken korksun"

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Cem Dizdar, Leipzig-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Gazetelerde açıklanan ‘muhtemel kadro’ların çoğu Pektemek ve Necip’i öngörmezken, onlar sahada. Kendi adıma, böylesi ‘piyasa ekonomisi’ maçlarında katma değer beklentili oyuncuların, örneğin Cenk Tosun’un, sahada olması ‘ekonomi’ bağlamında önemli olurdu diye düşünüyorum. Elbette Şenol Güneş’in benden daha iyi planlama yapacağını belirterek konuyu açtığım gibi kapatıyorum.

Devrede bitebilirdi

İlk 30 dakikada gösterdi ki, sahadaki Beşiktaş rotasyonu bile oyun icrasında Bundesliga ikincisine pabuç bırakmayacak dirilikte. Açık verdi mi, verdi ama açığa da düşürdü. Beşiktaş’ta özellikle uzun süre tribününün ‘öfke paratoneri’ olan Tolga Zengin devre boyu savunma güvenliğinin merkezi oldu. Diyordu ki, “Bildiğinizi oynayın. Ben buradayım”. Lens topları kullanmadan Negredo’yu yan gözle arasa Porto’dan gelen haberlerin de etkisiyle maç devre sonunda bitebilirdi!

Aslan payı tutanın!

İkinci devre Talisca ‘zamanını kollarken’ yük iyiden iyiye Tosic/Mitrovic/Tolga üçgenine bindi. Futbolda ‘tutan’ ile ‘atan’/’attıran’ arasında ince bir çizgi vardır. O ince çizgi ‘an’larla ölçülür. Dün ‘atan’lar sayesinde kazanıldıysa da aslan payı ‘tutan’larındı. Beşiktaş bir üst turda ‘eler’, ‘elenir’ o kadarı bilinemez ama bu seviyedeki her takıma diş gösterecek donanımda olduğunu dün akşam net biçimde gösterdi. Anlamak istemeyen pişman olur. Benden söylemesi... (Fanatik/Cem Dizdar)

Etiketler :