Cem Dizdar: "Panik futbolu, düzeni bozdu"

Cem Dizdar: "Panik futbolu, düzeni bozdu"

Beşiktaş, Süper Lig'in üçüncü haftasında Vodafone Park'ta Antalyaspor'a 3-2 kaybetti.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Antalyaspor'a 3-2 kaybetti. Beşiktaş, bu yenilgi ile Vodafone Park'ta ilk kez bir lig maçından puansız ayrıldı ve 45 maçlık iç saha serisi de bozulmuş oldu.

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Cem Dizdar, karşılaşmayı değerlendirdi;

Şenol Güneş son maçtan sonra “Az pozisyon verip çok yiyor, çok bulup az atıyoruz” mealinde konuşmuştu. Dün önermesinin ikinci bölümü yine doğruydu! İlk 40 dakikada 6-7 gol pozisyonundan tek gol çıkardı takımı. Ancak aynı sürede verdikleri dört pozisyondan üçü gol oldu. Ardından ‘acil müdahale’ ile Tolgay oyundan alınınca gol atamasa da verimli işleyen düzen devre sonuna kadar tamamen bozuldu. Beşiktaş ikinci devreye öyle baskılı başladı ki, Antalya’ya kalecisi Boffin’in önüne yığılmaktan gayrı seçenek bırakmadı. Oyun 70’ten sonra ilk devredeki ‘panik oyunu’na evrildi. Hal böyle olunca da yüzlerce pasın onca yüksek topun karşılığını skor olarak alamadılar. Türkiye’nin en bildik planı olan ‘deplasmanda içeri gömül ve kontra atak ara’yı doğru uygulayan Antalyaspor, gerek kalecisi gerek savunma direnci gerekse de ilk iki goldeki bir parça şansıyla üç puanı almayı bildi.

Gecenin sorusu

Kolay gol yediği tespit edilmiş bir takımın bir devrede üç gol yemesi savunma derslerinin ihmal edildiğini mi gösterir? Yoksa durumu kontra oynayan karşı sahaya çıkan savunma dörtlüsünün 31.7 yaş ortalamasıyla mı açıklamalı?

Maçın starı

Kesinlikle takımını sürekli skor olarak önde tutan Antalyaspor kalecisi Ruud Boffin...

Maçın olayı

Oğuzhan’ı yuhalamak için hazır kıta bekleyen ‘yeni taraftar’a tribündeki akli selim kalabalığın gösterdiği tepki! Tepkileri küfürlü olmasa tam isabetti...

Kısa mesaj

Neresinden baksanız izlenir maç oldu lakin Beşiktaş’ın hem savunma hem hücumdaki sorunları aynen devam ediyor

Etiketler :