Cem Dizdar: "Şenol Güneş’in milli takım kariyeri nasıl etkilenir?"

Cem Dizdar: "Şenol Güneş’in milli takım kariyeri nasıl etkilenir?"

Beşiktaş'ın Konyaspor'u 3-2 yendiği karşılaşmayı Fanatik Gazetesi spor yazarı Cem Dizdar değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Cem Dizdar'ın  bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Hafta içi Şenol Güneş’in neden yaptığı, neyi niçin söylediği belli olmayan basın sunumunun gölgesinde bir maç. Yine de Aykut Kocaman’ın “Beşiktaş’ın formda olduğu söylenemez” dediği takım Ljajic önderliğinde ilk devre boyunca hayli formda göründü. Beşiktaş oyunu öne taşıma ve orada tutma konusunda sıkıntı yaşamadıysa bu biraz onların gücünden biraz da oyun ezberi güçlü Konya’nın kabullenişindendi. Öyle ki, kaçtığı ilk pozisyonda gol yapan Konya’nın bu işlevselliği takımın futbol bilgisiyle açıklanmalı. İkinci devre Beşiktaş geri büzüşünce pasla çıkma konusunda iyi ders çalışmış Konya tehditlere başladı. Bunu tribündeki ıslık yoğunluğunda anlatıyordu. Ve Gökhan’ın boşalttığı alandaki ikinci yarı kaçılan ilk topta Fofana’yla beraberliği buldular. Dağılmanın baş gösterdiği anlarda sahneyi ilk maçında olduğu gibi yine Kagawa aldı. Tıpkı, GORA’daki Arif uzaydaki mapushane arkadaşı Zeytinburnu çocuğu Memet’e söylediği gibi; “Seni seçtim çünkü Japon’sun”!.. İşi o bitirdi...

Gecenin sorusu

Beşiktaş bu ritmde devam eder ve ligi arzu edilmeyen bir dereceyle bitirirse Şenol Güneş’in milli takım kariyeri nasıl etkilenir?

Maçın starı

Takımını maçta tutan kurtarışlar yapan Serkan Kırıntılı... Beri yandan oyunda kaldığı sürece Beşiktaş’ı çekip çeviren Adem Ljajic ile orta sahayı takımı için kuşatan Atiba..

Maçın olayı

Adriano’nun 59. dakikada pası Burak’a vermeyip maçın kopuşunu engellemesi. Ve elbette Şenol Güneş’in maç sonu sahanın ortasında yaptığı ‘mini gösteri’!

Kısa mesaj

Gerek idari gerek teknik yönetim açısından Beşiktaş’ı sıkıntılı günler bekliyor gibi..."

Etiketler :