"Cenk, Beşiktaş'ta kalmayacağını belli etti"

"Cenk, Beşiktaş'ta kalmayacağını belli etti"

Sabah Gazetesi Spor Yazarı Ahmet Çakar, Monaco-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Tosun Paşa başlığı, klasik, herkesin fazlaca kullandığı bir başlık gibi gelebilir ama gerçekten dün gece Cenk Tosun attığı gollerle Beşiktaş'ta kalamayacağını belgeledi. Beşiktaş'ın devre arasında onu çok ama çok yüksek bir bedelle, çok önemli bir Avrupa takımına satacağını düşünüyorum. Ligimizde ve Şampiyonlar Ligi'nde birbirinden güzel goller atıyor. Çabuklaşmış ve stratejik oyunu iyi biliyor.

Ayrıca Beşiktaş'ı bir vatandaş olarak tebrik ediyor ve minnettarlığımı sunuyorum. Yaptıkları kolay iş değil. Üç maçta 3 galibiyet. Belki oynadığı takımlar bir Barcelona, Real Madrid değil ama sonuç olarak Avrupa'nın en iyi liglerinin en iyi 3-4 takımından biri ve Beşiktaş dün gece hiçbir Türk takımının tatmadığı ve Avrupa'da çok az takımın yaşadığı bir başarıyı elde etti.

Şampiyonlar Ligi'nde 3'te 3 yapmak çok zor iştir. Üstelik bu 3 galibiyetin iki tanesini deplasmanda aldı ve yine görünen o ki gruptan yüzde 90 çıkacaklar. Hatta ve bir aksilik olmazsa grubu da lider tamamlayacaklar. Asla gözardı edilmeyecek korkunç bir başarıyı yaşattı Beşiktaş.

Dün geceye bakıyoruz, rakibe verdikleri net bir gol pozisyonu bile neredeyse yok. Monaco'nun attığı gole baktığımızda da Pepe'nin zaman zaman tek hamleli oyuncu olması ve Falcao'nun kalitesi Monaco'ya golü getirdi.

Ama Beşiktaş bu golün şaşkınlığını çok çabuk üzerinden atıp Quaresma'nın harika ortasına Cenk'in mükemmel kafası beraberliği yakaladı. İkinci yarı ise aynı Cenk yine kariyerine çok güzel bir gol yazdırdı. Babel bıraktı, o da sol ayağıyla iyi vurdu.

Dün geceki galibiyet kadar daha önemli bir şey var. Maçın hiçbir anı ama hiçbir anı Monaco'nun kontrolünde geçmedi. Beşiktaş istediği her şeyi yaptı ve bırakın galibiyeti puan bile kaybetseler çok yazık olacaktı. Tebrikler Beşiktaş. Sırp hakem Mazic, Cüneyt Çakır ile birlikte Avrupa'nın en iyi 3-4 hakeminden biri. Dün gece de çok iyi maç yönetti ama ilk yarıda Babel'in attığı golü yardımcısının hatalı bayrağıyla iptal etti. Oysa ki Babel, Cenk topa vurduğunda topun gerisindeydi. Buna karşılık da Beşiktaş'ın attığı ikinci golde top direkten dönüp Babel'e geldiğinde de yine yardımcı ofsayt pozisyonunu kaçırdı. Yani Sırp hakemler, Beşiktaş'ın bir golünü yediler, bir golü de ofsayttan hediye ettiler. (Sabah/Ahmet Çakar)

Etiketler :