Cenk, Newcastle'a sıcak bakıyor iddiası!

Cenk, Newcastle'a sıcak bakıyor iddiası!

Crystal Palace'ın sezon başında yaptığı teklifi kabul etmeyen Cenk Tosun'un, Newcastle'a ise sıcak baktığı belirlendi.

Ajans Beşiktaş - Kartal’ın önceki gün Monaco ile oynadığı karşılaşmayı statta izleyen İngiliz kulübünün scoutları, yıldız futbolcuya adeta hayran kaldı. Porto ve Leipzig karşılaşmalarını da canlı takip edecek olan Premier Lig ekibinin ara transfer döneminde siyah-beyazlılara resmi teklif sunmaya hazırlandığı aktarıldı.

Vodafone Park’ta 1-1 berabere kaldığı Monaco’yu elinden kaçırsa da Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya bir adım daha yaklaşan Beşiktaş’ta, Cenk Tosun attığı gol ve performansıyla yine vitrine çıktı.Cenk Tosun’u izlemek üzere önceki akşam özel olarak stada gelen İngiltere Premier Lig ekibi Newcastle United’ın scoutları golcü futbolcuya adeta hayran kaldı. Crystal Palace’tan sezon başında resmi teklif alan ancak İngiliz ekibinin iddiasız bir takım olması nedeniyle son dakikada Beşiktaş’ta kalmayı tercih eden Cenk’in, Newcastle United’a gitmeye ise sıcak baktığı vurgulandı.
 
Milli golcü için Beşiktaş’a henüz resmi bir teklif ulaşmazken, en ciddi kulübün Newcastle United olduğu bildirildi. İngiliz ekibinin bonservis bedelinde anlaşılması halinde Cenk Tosun’u devre arası veya sezon sonunda kadrosuna katmaya hazırlandığı ifade edildi. Newcastle’ın 26 yaşındaki yıldız futbolcuyu birkaç yıl forma giydirdikten sonra Premier Lig’in zirvesindeki takımlara satmayı planladığı da ileri sürüldü.
 
Cenk’in Monaco karşısındaki performansını yakından takip eden Newcastle United scoutları, Beşiktaş’ın Porto ve Leipzig ile oynayacağı maçları da yerinde izleyecek. İngiliz kulübü bu maçların ardından Beşiktaş’a yapmayı planladığı teklif konusunda son kararını verecek.
 
Şartlı satış olabilir
Beşiktaş Yönetimi’nin ise en az 25 milyon euro değer biçilen Cenk Tosun konusunda İngiltere dışındaki ülkelere sıcak bakmadığı aktarıldı. Büyük gelirlere sahip olan İngiliz ekiplerinin bu parayı karşılayabileceğini düşünen siyah-beyazlıların, Cenk’in devre arasında ayrılma ihtimaline karşılık şimdiden forvet arayışına girdiği de kaydedildi. Yönetimin aradığı golcüyü bulamaması halinde sezon sonunda ayrılması koşuluyla Cenk Tosun’un satışına onay vereceği iddia edildi. (Milliyet-Serdar Sarıdağ)

Etiketler :