Cenk Tosun'dan Beşiktaş itirafı: "Benden sonra olmadı"

Cenk Tosun'dan Beşiktaş itirafı: "Benden sonra olmadı"

Milli futbolcu Cenk Tosun, Beşiktaş'tan Everton'a transfer olduktan siyah beyazlılarla ilgili son derece çarpıcı ifadeler kullanırken, Galatasaray'ın da şampiyonluğunu hak ettiğini söyledi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'tan Everton'a rekor ücretle transfer olan Cenk Tosun'dan flaş açıklamalar! Milli futbolcu Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Galatasaray'ın şampiyonluğunu hak ettiğini söylerken, Milli takım ve Türk futbolcular başta olmak üzere Türk futboluna dair de önemli açıklamalar yaptı.

Golcü futbolcu ayrıca Beşiktaş'tan ayrılan Fabri'nin pişman olduğunu söylerken, devre arasında Everton'a transfer olduktan sonra siyah beyazlıların yerine nokta transfer yapamadığını da dile getirdi. İşte Cenk Tosun'un Asistanaliz'e verdiği röportaj:

"TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK"

Herkes öyle diyor. Biz Premier Lig izlemezdik, artık Everton maçlarını oturup izliyoruz, senin gol atmanı bekliyoruz diyor millet. Benim için ne kadar gurur verici bir şey. Adam oturuyor, beni hayatında görmemiş, oturuyor benim girip gol atmamı bekliyor. İnanılmaz gurur verici. O yüzden ben istiyorum ki; Türkiye'den 100 tane adam gitsin oynasın İngiltere'de, İspanya'da, Fransa'da, İtalya'da... Son senelerde çok olmaya başladı. İşte Zeki, Okay, Cengiz, Çağlar, Hakan, Enes... En son Ozan Kabak gitti. Bakıyorum, İtalya liginde 50 tane Arnavut oyuncu oynuyor. Arnavutlar'ın bizden ne fazlası var ki... Biraz bize yurt dışında değişik bakıyorlar. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok.

"BEŞİKTAŞ'A GELECEĞİM AKLIMIN UCUNDAN GEÇMEZDİ"

Aklımın ucundan geçmezdi. Frankfurt altyapısına 6 yaşında girdim. En büyük hayalim profesyonel futbolcu olmaktı. Yetenekliydim, hep 2 yaş büyüklerle oynardım. Burada A Takım'a yükselip Bundesliga'da oynarsam dünyalar benim olur diyordum. Oldu, sonra Türkiye'ye geldim. Burada ispatladım kendimi. Beşiktaş'a geleceğim aklımın ucundan geçmezdi. Çünkü çocukluk hayalimdi. Beşiktaş'a geldim, şampiyon oldum, Şampiyonlar Ligi'nde 5-6 gol attım. Oradan dünyanın en iyi ligine geldim. Aklımın ucundan geçmezdi ama kendime hep yeni hedefler koydum. Şimdi yeni hedefler var.

HAYATIMDA İKİ ŞENOL'UN BÜYÜK ÖNEMİ VAR: "BABAM ŞENOL TOSUN VE ŞENOL GÜNEŞ"

Hocayla yine buluştuk orada. Ben açıklandığında çok sevindim gerçekten. Hayatımda iki tane Şenol'un gerçekten çok büyük önemi var. Birisi babam Şenol Tosun, diğeri Şenol Güneş. Ben İngiltere'de oynuyorsam, Şenol Güneş'in çok büyük payı var. Çünkü şampiyonluk senesinde, Şampiyonlar Ligi'nde çok üstümde durdu. Kötü oynadığım maçlardan sonra bile beni hep oynatıyordu. Kendisi zaten öğretmen olduğu için çok farklı yaklaşıyor oyunculara. Ülkemize faydalı olacağını düşünüyorum. Tecrübesiyle genç futbolculara katacağı şeylerle bence çok faydalı olacak. Mesela Aboubakar geldi. Onun gol attığı zamanlar beni kenara çekebilirdi ama beni oynatmak için sol açığa koyuyordu. Beni oynatmak istiyordu çünkü hakkımdı oynamak. Onu da hakkıydı ama çift forvet olmuyordu. Aboubakar sol açık oynayamadığı için beni oraya koyuyordu. İyi de gidiyordu. O yüzden hoca gerçekten hak edene formayı veriyor.

"FABRİ KEŞKE BEŞİKTAŞ'TA KALSAYDIM DEDİ"

Fabri ile de konuştum, 'Buraya gelmem en büyük hataydı. Keşke Beşiktaş'ta kalsaydım' dedi. Benim de hedefim İngiltere'de oynamaktı. O çocuğunda belki öyleydi. Gitti, yapamadı. 2-3 maç oynadı, sonra kadroya bile almadılar. O da mutsuz. Türkiye'ye dönebilse, 'Dönmek isterim' diyor. Şimdi ikinci lige düştüler, inşallah orada oynar. O da çok iyi kalpli. Beşiktaş, Karius'u iki senelik kiraladı. Bilmiyorum. Karius son maçlarda iyi oynamaya başladı. Yüzde yüzlük pozisyonlar çıkartıyor. Bilemiyorum, onun da herhalde adaptasyon sorunu oldu.

"DEVRE ARASINDA GİTTİĞİMDE YERİME NOKTA TRANSFER YAPILAMADI"

Beşiktaş santrfor pozisyonuna nokta transfer yapamadı. Gol sorunu yaşadık. Transfer yanlış vs. demek istemiyorum asla, o yönetimin kararı. Ama tutmadı. Ben her zaman diyorum, eski bir söz var: Tutanın ve atanın iyi olacak. Kalecin ve forvetin iyi olursa şampiyonluğa oynarsın. Bizim ya arkada bir sorunumuz oluyordu ya da önde... O yüzden iki senedir şampiyonluğu kaybediyoruz. Ama benden sonra Burak ile o pozisyonu doldurduğumuzu düşünüyorum. Ben devre arasında gittim, yerime nokta transfer yapılamadı. O sene şampiyonluğu kaçırdık. Bu sene de Burak devre arasında geldi. Sezon başında gelse, farklı olabilirdi.

"GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİ"

Ben Galatasaray'ın şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyorum... Başakşehir de son 5-6 haftaya kadar gerçekten çok iyi futbol oynuyordu ama sonra performansları düştü. Sonunda da Galatasaray şampiyon oldu. Zaten Başakşehir'le oynadıkları maçta da üstün oynadılar ve galip geldiler. Bize de sadece Galatasaray'ı tebrik etmek kaldı.