"Cenk ve Aboubakar! Beşiktaş'ın yeni planı"

"Cenk ve Aboubakar! Beşiktaş'ın yeni planı"

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig'de ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ı analiz etti.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Gençlerbirliği’ni Ankara’da 3-0 yendi ve 51 puana yükselerek ikinci sıradaki yerini korudu. Yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi’nin Youtube kanalındaki 'Karşı Karşıya' programında Beşiktaş ve Gençlerbirliği’ni değerlendirdi.

"Beşiktaş’ın savunması toparlandı"

Beşiktaş’ın çok eleştirilen savunmasının düzeldiğini belirten Mehmet Demirkol, “İdeal savunmayla oynamamalarına rağmen, Welinton başta olmak üzere çok eleştirilen futbolcuların iyi oynadığını düşünüyorum. Hata yapmasına yapıyor ama bizde bir başka problem ise kendi oyuncularını değersizleştirme. Genel olarak Beşiktaş’ın savunması toparlandı” dedi.

Cenk Tosun transferi ve oyun planına etkisi

Mehmet Demirkol, İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Everton'dan kiralanan Cenk Tosun transferinin önemini anlatırken, Sergen Yalçın'ın oyun planını bu transferin nasıl değiştireceğini yorumladı.

"Aboubakar ve Cenk birlikte oynayacak"

Beşiktaş’ın yeni bir oyun planının olduğunu söyleyen Demirkol şöyle konuştu: “Aboubakar ile Cenk’in beraber oynamasının, Beşiktaş için yeni bir plan olduğunun kanaatindeyim. Bu, Beşiktaş’ın temel planlarından biri olacak ve ikisini tutmak çok zor. Onları iki stoper ve bir orta sahayla tutamazsın. Ekstra tedbir alman gerekir, bu da Beşiktaş orta sahasının daha da rahatlamasına yol açar. Cenk’in takıma katılması Avrupa Şampiyonası öncesi çok parlak bir transfer oldu. Dört büyükler açısından hemen hemen bütün devre arası transferleri çok işe yarayacak gibi gözüküyor.” (Ajansspor)