“Ceyhun Kazancı daha bugünden Weghorst'un yerine golcü bakıyor”

“Ceyhun Kazancı daha bugünden Weghorst'un yerine golcü bakıyor”

Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın konuğu olan Milliyet Gaztesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Beşiktaş’ın yeni sezon planlamarı hakkında açıklamalarda bulundu

Ajans Beşiktaş - Avusturya kampında öne çıkanlar, Josef de Souza'nın sakatlığı, transfer çalışmaları, genel gündem…İşte Serdar Sarıdağ’ın açıklamaları:

Josef de Souza sahalardan uzak mı kalıyor?

"Josef de Souza'nın menisküs sakatlığı var. Ameliyat olup olmayacağı çarşamba günü belli olacak. 2-3 ay kaçırabileceği söyleniyor. Beşiktaş bu duruma hazırlıklı, yeterli alternatifler var.Josef oynayamazsa Beşiktaş 'ahlar vahlar edecek' bir kulüp değil. B Planı, C Planı hepsi hazır."

Gençlerden son bilgiler neler?      

"Serdar Saatçı'nın takıma dönmesi çok düşük ihtimal gibi gözüküyor. Teklif gelmesi durumunda oyuncu satılacak, alınan karar bu. Başka bir transferde takas oyuncusu olarak da kullanılabilir.

Beşiktaş, Emrecan Uzunhan ve Emirhan Topçu'yla prensip anlaşmasına vardı, sözleşmeleri hazır.

Ersin Destanoğlu'na gelen resmi bir teklif yok ama ilgi var. Ersin satılsa bile Beşiktaş kaleci almaz. Bana göre Mert Günok'tan önce Emre Bilgin geçer kaleye.

Jovane Cabral cepte, gerekli anlaşmalar yapıldı. Beşiktaş istesin, yarın transfer gerçekleşir. Ama başka isimlere öncelik veriliyor şimdilik. Fassnacht için de görüşmeler hala sürüyor.

Oğuzhan Akgün gösterdiği performansla hocaya 'beni takımda tut' diyor. Emirhan Delibaş Mainz'a karşı ilk 11 oynadı. Emirhan İlkhan'la beraber onları da A Takımda görebiliriz."

Beşiktaş'ın Avrupa'da olmaması avantaj mıdır?

"Değildir. Sevilla, Marcao'yu Süper Lig'de oynadığı maçlar için mi aldı sanıyorsunuz? Hedefinizi sadece Süper Lig yaparsanız olmaz.Kulüplerimizin çok ciddi borçları var. Oyuncularına değer katıp, satmaları gerekiyor. Satışlarla kar etmeleri gerekiyor. Bu yüzden Avrupa'da olmamak avantaj değildir."

Beşiktaş 10 numaraya transfer yapacak mı?

"Beşiktaş orta sahaya yabancı oyuncu transferi planlamıyor. 10 numara diye bir transfer hiç planlamıyor. Çünkü modern futbolda 10 numara diye bir şey kalmadı.

Ceyhun Kazancı daha bugünden Weghorst'un yerine golcü bakıyor. Önümüzdeki yıl takımda kalmazsa diye şimdiden bir yol haritası, alternatif liste belirliyor. Beşiktaş artık uzun vadeli planlar yapıyor."

Victor Guzman iddiaları doğru mu?

"Sordum, Victor Guzman gündemimizde yok dendi."