Chelsea'nin antrenörü Eddie Newton: "Oğuzhan, Arsenal'in sistemine çok uygun"

Chelsea'nin antrenörü Eddie Newton: "Oğuzhan, Arsenal'in sistemine çok uygun"

İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Chelsea'nin kiralık oyunculardan sorumlu antrenörü Eddie Newton, Cenk Tosun ve Oğuzhan Özyakup hakkında konuştu.

Ajans Beşiktaş - Chelsea'nin kiralık oyunculardan sorumlu antrenörü Eddie Newton, Cenk Tosun ve Oğuzhan Özyakup hakkında konuştu.

"CENK'İN, ADAPTASYON SÜRECİNDEN SONRA BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

"Aslında bu iyi bir oyuncu, O'nu oradan alalım buraya transfer edelim ve hemen bir sonuç bekleyelim' gibi bir durum futbolda yok. Premier Lig dünyanın en hızlı ligi. Orada bir adaptasyon süreci gerekiyor. Değişik bir kültür, değişik bir futbol stili ve değişik bir yaşam şekli var. Bu süreç sadece futbolla olmuyor. Bir çok şeye adapte olması gerekiyor ve adaptasyon sürecini atlattıktan sonra Cenk'in başarılı olacağını düşünüyorum. Ama adaptasyon süreci için oyuncuya zaman tanınmalı, çünkü bu kolay bir şey değil" dedi.

"ARSENAL'İN FUTBOL SİSTEMİ OĞUZHAN İÇİN ÇOK UYGUN"

"Arsenal'in futbol sistemi Oğuzhan için çok uygun. Teknik kapasitesi üst düzey bir oyuncu. Başarılı olamaması için bir sebep yok. Eğer Arsenal'e geri dönerse kesinlikle orada başarılı olacaktır."

"QUARESMA, TÜRKİYE'YE ÇOK DOĞRU BİR ZAMANDA GELDİ"

"Quaresma, Türkiye'ye çok doğru bir zamanda geldi. Bizde oynadığı dönemde de çok yetenekliydi. Her zaman yetenekli olan bir oyuncudan bahsediyoruz. Chelsea'de oynadığı dönemde yetenekliydi ancak şu anda üzerine karakterini, mental ve fiziksel olarak taktiksel disiplini de ekledi. Belki de o yüzden kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. Bunun tek nedeni saymış olduğum etkenlerin bir araya gelmiş olmasıdır. Gelişiminde sadece yeteneği değil taktiksel zekası, taktiksel disiplini, yaşam tarzı ve fiziksel gelişiminin de büyük etkileri var."

"BEŞİKTAŞ MAÇI BAYERN MÜNİH'İN TAHMİN ETTİĞİ KADAR KOLAY OLMAYACAKTIR"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'in Beşiktaş karşısında işinin kolay olmayacağını söyleyen Eddie, "Beşiktaş takımında daha önce bu atmosferi yaşamış, bu kupayı kazanmış oyuncular var. Bu tarz oyuncuların soyunma odasındaki etkileri ve katkıları kupayı daha önce kazandıkları için büyük olur. Kağıt üzerinde bakıldığında Bayern Münih favori görülüyor belki ama Bayern Münih'in favori olması yetmiyor. Çünkü maçın oynanacağı gün çok ince detaylar var ve bu detaylar belirleyici olacaktır. Bayern Münih'in bu turu kolay geçeceğini düşünmüyorum. İnsanların tahmin ettiği gibi ya da Bayern Münih'in tahmin ettiği kadar kolay olmayacaktır" diye konuştu. (Sporx)

Etiketler :