"Çilingir Talisca"

"Çilingir Talisca"

Milliyet gazetesi yazarlarından Bilal Meşe, Beşiktal - Gençlerbirliği karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Şurada ligin bitimine 9 hafta kalmış, takımlar kritik bir sürece girmişler. Konuya bu pencereden bakacak olursak, MHK’yi gerçekten anlamakta zorlanıyoruz arkadaş!

Mustafa Öğretmenoğlu ilk kez bu sezon Süper Lig’e terfi etti. Ve ilk kez büyük bir takımın maçında sahaya çıktı. Peki, MHK’nın bu kararı ne kadar doğru, bana göre çok yanlış ötesi. Nereye varmak istiyoruz, belki Öğretmenoğlu yetenekli olabilir, gelecek adına umut verebilir. Ne var ki, dünkü maçın ilk yarısında Pogba’nın Atiba’nın ikinci harekette ayağına vurması penaltı değil mi arkadaş? Üstelik pozisyona çok yakın, eee böyle bir maça tecrübesiz bir hakemi verirseniz, olacağı da budur!

Gençlerbirliği’nin çok adamlı savunma anlayışına kimse kızamaz. Konuk takım,  tehlikeli bölgeden uzaklaşmanın, puanlar kapmanın peşinde. Buna karşın ilk yarıda, Beşiktaş’a  pozisyon vermezken, ani çıkışlarda üç net pozisyon ürettiler, ancak Fabri’yi hesaba katmadılar. Tecrübeli file bekçisi çok kritik dokunuşlarla kalitesini ortaya bir kez daha koydu. Beşiktaş, rakibin savunma kilidini açma adına her yolu denedi, kanatlardan gitti olmadı, göbekten duvar paslarıyla delmeye çalıştılar, ancak üretemeden ilk yarıyı kapadılar.

Beşiktaş ikinci yarıya daha iştahlı ve arzulu başlarken, risk aldı, pas yüzdesini artırdı, rakip kaleye baskı yaptı. Nitekim 53’te Tolgay’ın asistiyle savunmanın arasından sıyrılan Talisca, golü bulurken, kilidi açan isim oldu.

Şenol Güneş, belli ki Lens’i kazanmak istiyor, ama olmuyor hocam olmuyor, Beşiktaş eksik oynuyor! Eee hocanın da sabrı bir yere kadar, Lens’i aldı, Caner’i sahaya sürdü, iyi de yaptı. Gökhan Gönül’e ayrı bir parantez açmak gerekir, ilerlemiş yaşına karşın, müthiş ve de örnek bir mücadele veriyor, helal olsun.

Valla Vagner Love bu takıma ne zaman yararlı olacak, biz de merak ediyoruz! Tamam sabır, ama nereye kadar sabır, lig ha bitti, haa bitecek!

Evet, gözünü tamamen iç hatlara çeviren Kartal, zirvede söz sahibi olmak adına fire vermeden yoluna devam ediyor. Beşiktaş’ın zorlanması çok doğal. Çünkü rakibin direnişinin yanı sıra Kartal’da gerçek formundan uzak oyuncular fazlalıkta...

Bilmem anlatabildik mi? (Bilal Meşe/Milliyet)

Etiketler :