"Cin değil, Çin işi"

"Cin değil, Çin işi"

Vatan gazetesi Beşiktaş muhabiri Erdal Cömert, Beşiktaş'ın Çin kampını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Yıllardır Beşiktaş'ı takip eden, Çin'e giderek oradaki havayı soluyan Erdal Cömert'in Vatan gazetesindeki yazısı şu şekilde:

Çinliler Beşiktaş’ı “Ni hao Beşiktaş” yani “Merhaba Beşiktaş” diye, siyah-beyazlılar da bu büyük gücü “Ni hao China” diyerek selamladı. Neden mi büyük güç? Bu sorunun cevabını maçta sohbet ettiğim THY Kargo Bölüm Şefi Bayram Eryılmaz “Çin demek, Dünya ekonomisinin yarısı demek” sözüyle verirken THY Guangzhou Genel Müdürü Mücahit Kiraz da Çin’i “Çevrenizde kullanılan ürünlerin nerede üretildiğine bir bakın” diyerek özetledi. Uzun uzun anlatmama gerek yok yani.
 
Beşiktaş, Çin seferiyle kesinlikle önemli bir iş yaptı. Türk futbolunda bir ufuk açtı. Öncü lider oldu. Emeği geçenleri kutlarım. Bu işi başaranlar ve Schalke maçında 2 gol atan Cenk tarihe isimlerini yazdırdılar. Geleceği gördü Beşiktaş. Gelir anlamında Türkiye’de “Deniz bitti” dedi ve okyanusa yelken açtı aynı Ferdinand Macellan gibi. Macera bu yıl Çin ile başladı. Ama tüm dünyayı keşfetmeyi kafasına koymuş başkan Fikret Orman. Çin’de verdiği mesaj çok netti: “Engel olmaya kalkan, bizi bu yoldan çevirmek için aklımızı çelmeye çalışan, gemiyi terk eden fareler gibi gider.”
 
SEDDİ AŞTILAR
Daha yolun başı ama Beşiktaş’ın büyüsü kısa sürede dalga dalga büyüyeceğe benziyor. Türk akınlarına karşı inşa edilen Çin Seddi’ni ilk seferinde aşmış gözüküyor Beşiktaş.

Zira yıllarını Çin piyasasına girmek ve bu büyük pastadan pay alabilmek için harcayan Schalke ile yapılan maçta Çinliler’in “Beşiktaş” diye tezahürat yapması Alman yetkilileri şaşırttı. Üstüne bir de önce hep bir ağızdan söyleyen “Hei-Bai” (Siyah-Beyaz) seslerini duydular. Ardından ne görsünler; bir Çinli almış davulu eline, milletine amigoluk yapıyor. Tabii Schalkeliler şoke oldular.
 
Bu olanlar karşısında ne düşündüler bilemem ama surat ifadeleri “Yahu biz yıllarımızı verdik, her sene geliyoruz, günlerce kalıp maçlar yapıyoruz, davulu bir kenara koy, 1 kişi bile Schalke diye bağırmadı” der gibiydi.

Etiketler :