Çocuklara özel Beşiktaş JK Müzesi'nde sömestr etkinlikleri

Çocuklara özel Beşiktaş JK Müzesi'nde sömestr etkinlikleri

Beşiktaş JK Müzesi'nde sömestr tatili kapsamında ve "Müzede Öğrenme Programları”" adı altında çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş JK Müzesi, sömestr tatilinde de “Müzede Öğrenme Programları” kapsamında, 22 Ocak - 2 Şubat 2019 tarihleri arasında, bir kez daha farklı etkinlikler eşliğinde, çocuklarla bir araya geliyor.

Çocukların spor ve sanat aracılığıyla kendilerini ifade etme yollarını keşfetmelerinin hedeflendiği atölye çalışmaları kapsamında, birçok farklı içerikte öğrenme programı çalışması hayata geçiriliyor.

Yaşları 5 ile 14 arasında değişen çocuklara yönelik olarak düzenlenen atölyelerde; sporun temsil ettiği takım oyunu, fair play, dostluk, taraftarlık gibi kavramlar hakkında farkındalık kazandırmayı sağlayacak pratikler ve spor/hareket kavramları etrafında zihin-beden koordinasyonunu destekleyecek çalışmalara yer veriliyor.

Futbolun Malzemeleri Atölyesi

22-29 Ocak tarihlerinde saat 11:00 – 13:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve 5 – 9 yaş grubuna yönelik olarak gerçekleştirilen “Futbolun Malzemeleri” atölye çalışmaları kapsamında, çocukların futbol oyununun dünden bugüne devam eden macerasında yer alan objeleri sanat eğitmeni eşliğinde keşfetmeleri hedefleniyor. Topun hangi malzemelerden yapıldığı, ilk kramponların ve formaların biçim ve renklerinden ilhamla çocuklar, çeşitli materyaller aracılığıyla müzede kendi futbol malzemelerini, bu faaliyetler kapsamında üretiyorlar.

Futbol Ayakkabıları Beni Nereye Götürür

İlk stadyumlar bize ne kadar uzak, şekilleri, türleri nelerdir? Stadyum ismi nereden gelir? Bugünkü statlar nasıl ortaya çıkmıştır? 24-31 Ocak tarihlerinde, saat 11:00 – 13:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve 5 – 9 yaş grubuna yönelik olarak gerçekleştirilen etkinlikte, müze gezisi sırasında sporcuların güzel hareket ve pozisyonlarını keşfeden çocukların, kendi adımlarından yola çıkarak geçmiş ve bugün arasında ilişki kurması amaçlanıyor. Müzenin sergileme alanının bir stadyum mekanı olarak kurgulanacağı bu etkinlikte müze içinde stadyum türlerini keşfeden çocuklar, beden – zihin koordinasyonu kullanarak nesne, hareket, boyut kavramlarını içeren bir koreografi de üretiyorlar.

Kara Kartal’la Hikayeni Keşfet

Geçmişteki sporcuları nasıl hayal edebiliriz? Müzedeki ipuçlarının izini süren Kara Kartallar, Beşiktaş JK’nın spor tarihindeki yerini ve kahramanlarını bu etkinlikle keşfedecekler. Spor branşları, sporcular, fair play örnekleri, taraftar ve stadyumlar etrafında bir müze gezisinin hayata geçirileceği atölyede katılımcılar, sanat eğitmeni eşliğinde farklı oyun ve malzemeleri kullanarak sporun hikayesini, hayallerindeki kahramanlar ve olayları, kendi kelimeleri ve çizgileriyle ifade etme fırsatı bulacak. Etkinlik, 26 Ocak -2 Şubat tarihlerinde, saat 14:00 – 16:00 saatleri arasında, 9 – 14 yaş grubundaki çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilecek.

Büyükler için de kaliteli zaman

Müze gezisi ve atölye çalışmalarına katılan çocuklar ve aileleri için Vodafone Park’ta keyifli ve eğlenceli vakit geçirebilecek pek çok alan yer alıyor. Çocuklar, birbirinden eğlenceli ve yaratıcı atölye programlarına katılırken, aileleri ile birlikte Şeref Turu’na katılabiliyor, Blackcup Coffee, Lenovo Game On oyun alanı ve Kartal Yuvası’nı ziyaret ederek keyifli bir gün geçirebiliyor.

Etiketler :