Çözüm N’Koudou!

Çözüm N’Koudou!

Kartal’ın en iyi işleyen yeri sağ bek. Rosier’in performansı muhteşem. Onu oradan alıp, sola koymak sağ kanadı da kırabilir. Bu şartlarda geri dörtlü bence şöyle olmalı: N’Koduou, Welinton, Necip, Rosier.

Ajans Beşiktaş - N'Koudou hem hızlı hem zeki. Sol bekte ihtiyacı görür. Beşiktaş sezon başından bu yana oynadığı güzel oyun ve aldığı puanlarla şampiyonluk hesaplarını altüst etti. Bununla da yetinmeyip Ziraat Türkiye Kupası'nda adını yarı finale yazdırıp, rakiplerine "İki kulvarda da yürüyeceğim!" diyerek meydan okudu. Kolay değil bu tempoyu kaldırmak. Özellikle ligde 10 kişiyle oynayıp kazandığı, kupada 120 dakika sonunda tur atladığı Konya maçlarından sonra iyice yıprandı. Buna ek olarak 2'si kart cezalısı 6 oyuncusundan yoksun olacak Beşiktaş'ın G.Birliği maçı soğuk ve zorlu Ankara deplasmanında kritik bir viraja dönüştü.

İŞLEYEN YAPI BOZULMAMALI

Defans hattı adeta çöktü. Kart cezalısı Vida ile N'Sakala, sakat Montero ve Rıdvan'ın yokluğunda çıkış yolu belli; rakibi zayıf bölgenden uzak tutmak... Beşiktaş defansın göbeğini Welinton ve Necip'le kapatabilir. Rosier'in solda oynatılması yönünde fikirleri var. Dorukhan da sakatlıktan yeni çıktığı için sağ bekte Eskişehir'den alınan genç oyuncu Bilal'i oynatma planı doğru değil. Çünkü Kartal'ın en iyi işleyen yeri sağ bek. Rosier'in performansı muhteşem. Onu oradan alıp sola koymak sağ kanadı da kırabilir. İşleyen yapıyı bozabilir.

OFANSİF OYUNUN DOZAJI ARTMALI

Sergen Yalçın bu riskleri düşünecektir. Bu şartlarda geri dörtlü bence öyle olmalı: N'Koudou, Welinton, Necip, Rosier. Evet yanlış duymadınız. N'Koudou hem hızlı, hem zeki sol bekte ihtiyacı görür. Önünde Larin'le ikili oynayabilir... Hatta önde hamle olarak Cenk Tosun kullanılabilir. Beşiktaş Gençlerbirliği maçını kazasız atlatırsa 1 hafta bay geçecek. Dinlenecek ve yaralarını tamamen saracaktır. G.Birliği maçında Beşiktaş'ın tercihi dozajı artırılmış ofansif oyun ve sol bekte N'Koudou en mantıklı karar...

FAZLASIYLA KRİTİK!

Zirve yarışı veren takımlar içinde yoluna kupada da devam eden tek takım olan Beşiktaş, istikrarlı gidişatını sürdürmek istiyor. Siyahbeyazlılarda hedef, bay geçilecek haftaya G.Birliği'ni yenerek 3 puanla girmek. Atiba başta olmak üzere oyuncularıyla bire bir ve toplu görüşmeler yapan teknik direktör Sergen Yalçın, "Verdiğiniz emekleri, yorgunlukları hepimiz görüyoruz. Bu maçtan galip ayrılalım daha sonra herkes birkaç gün dinlenecek ve kendisini toparlama fırsatı bulacak. Araya moralli girelim" dedi. N'Sakala ve Vida cezalı. Oğuzhan, Rıdvan ve Montero sakat. (Sabah - Fatih Doğan)

Etiketler :