Danimarka ile Avustralya berabere kaldı!

Danimarka ile Avustralya berabere kaldı!

Dünya Kupası'nda günün ilk karşılaşmasında Danimarka ile Avustralya sahne aldı.

Ajans Beşiktaş - 2018 FIFA Dünya Kupası C Grubu'ndaki ikinci maçlarında bugün birbirlerine rakip olan Danimarka ile Avustralya, tarihlerinde ilk kez bir resmi müsabakada karşılaştı. Samara Arena’da oynanan karşılaşmayı yaklaşık 40bin futbolsever yerinden takip etti.

Danimarka, maçın henüz 7. dakikasında Cristian Eriksen ile öne geçti. Eriksen, Danimarka formasıyla çıktığı son 18 maçta 13 gole imza atmış oldu. Karşılaşmanın 38. dakikasında ise sahneye VAR çıktı. VAR sisteminin ardından Avustralya penaltı kazanırken topun başına geçen Jedinak, skoru 1-1 yaptı ve maç bu skorla sona erdi.

VAR, DÜNYA KUPASI'NA DAMGA VURUYOR!

Dünya Kupası'na VAR damgasını vurmaya devam ederken Danimarka - Avustralya maçında 6. kez VAR ile penaltı kararı çalınmış oldu. Turnuvada VAR ile karar verilen penaltıların 5'i ise gol ile sonuçlandı.

Danimarka ile Avustralya 5. kez Dünya Kupası’nda karşılaştı

Dünya sıralamasında 12. basamakta bulunan Danimarka, 5. kez katıldığı organizasyonda 18. maçına çıktı. Avrupa ekibi, oynadığı 17 maçta, 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 29 gol atan Danimarka, kalesinde 25 gol gördü.

Beşinci kez Dünya Kupası’na katılma hakkını elde eden Avustralya ise FIFA dünya sıralamasında 36. basamakta bulunuyor. Avustralya, Dünya Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 15 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Daha önce katıldığı 4 Dünya Kupası’nda yalnızca 2006 Almanya’da gruptan çıkmayı başaran Avustralya, son 16 turunda İtalya’ya 1-0 mağlup olarak elenmişti.

 

Etiketler :