Deniz Çoban, Antalya'nın birinci golünü değerlendirdi! Ofsayt var mı, yok mu?

Deniz Çoban, Antalya'nın birinci golünü değerlendirdi! Ofsayt var mı, yok mu?

Beşiktaş, Süper Lig'in üçüncü haftasında Vodafone Park'ta Antalyaspor'a 3-2 kaybetti.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Antalyaspor'a 3-2 kaybetti. Beşiktaş, bu yenilgi ile Vodafone Park'ta ilk kez bir lig maçından puansız ayrıldı ve 45 maçlık iç saha serisi de bozulmuş oldu.

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Deniz Çoban, karşılaşmayı değerlendirdi;

Maçın 20. dakikasında Hakan Özmert’in pasında, Adriano’nun engel olamadığı topla buluşan Doukara, Antalyaspor’un ilk golünü kaydetti. Hakan Özmert topla son oynadığı anda Doukara şeklen ofsayt pozisyonundaydı. Ancak Futbol Oyun Kuralları’na göre ‘şeklen ofsayt pozisyonunda bulunmak’ tek başına ihlal değildir. 3 yıl önce güncellenen ofsayt yorumuna göre: ‘Şeklen ofsayt pozisyonunda bulunan oyuncuya atılan pası engellemeye çalışan savunma oyuncusu, topa temas eder, ancak topun ofsaytta olan oyuncuya gitmesini engelleyemez ise bu savunmadan gelen top olarak değerlendirilir. Bu pozisyonda Adriano, Doukara’ya giden topa bilerek isteyerek hamle yapmış ve topla son oynayan oyuncu olmuştur. Dolayısıyla pozisyonda ofsayt yoktur, gol kararı doğrudur.

Nasıl ofsayt olurdu?

Peki o pozisyon nasıl ofsayt olurdu? Hakan Özmert kaleye şut atmış olsa ve kaleye giden şutu engellemeye çalışan Adriano’nun kafasıyla oynadığı top Doukara’ya gelseydi ya da Hakan Özmert’in Doukara’ya gönderdiği pas istemeden Adriano’nun kafasına çarpıp Doukara’ya gelseydi, o zaman ofsayt olurdu.

İtiraz olursa şaşırmam!

Maçın 71. dakikası bence önemli bir dakikaydı. Taca çıkmak üzere olan topu, Beşiktaş kulübesinden bir kişi oyun alanında tuttu. Kurallar çok açık: “Bir takım görevlisi, oyun alanına girerse (oyun alanındaki topa temas ederse), oyun bir direk serbest vuruşla başlar” Oysa Özkahya, maçı hakem atışıyla başlattı. Bu yaşananlardan sonra, ‘maçta kural hatası var!’ itirazları olursa şaşırmamak lazım.

Etiketler :