Deniz Çoban: "Hafez’e gösterdiği kırmızı karta katılmıyorum"

Deniz Çoban: "Hafez’e gösterdiği kırmızı karta katılmıyorum"

Beşiktaş'ın deplasmanda 3-2 kazandığı Kasımpaşa karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı ve hakem yorumcusu Deniz Çoban değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Deniz Çoban'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Arda Kardeşler 1 Ocak 2020 itibariyle göğsüne FIFA kokardını takacak. Böylesi bir taltife rağmen, ligimizde yönettiği her maçtan sonra eleştirilerden kurtulamıyor. Dün de çaldığı/çalmadığı düdüklerle, gösterdiği/göstermediği kartlarla standardı tutturamadı. Başarısız bir yönetime imza attı. Maçın 15. dakikasında Karim Hafez’e gösterdiği kırmızı karta katılmıyorum. Atiba topu Hafez’den kurtarmaya çalışırken ayağından fazla açıyor. Topun hızı da çok fazla... Atiba’nın topa yetişme ihtimali kadar kalecinin de topa yetişme ihtimali var. Dolayısıyla ortada yüzde 100 bir gol atma şansı yok! Bu pozisyonda kırmızı kart göstermek yerine sarı kart daha doğru olurdu.

Standardı tutmadı!

Diğer yandan pozisyonda Atiba’nın az da olsa topu yakalama ihtimalinin varlığı, pozisyonu “açık, bariz hata” olmaktan çıkartıyor. Bu yüzden de VAR devreye giremiyor. Kasımpaşa’nın 28. dakikadaki ilk golünden önce Vida’ya yapılan net bir temas görünmüyor. Görüntüler bizi yanıltmıyorsa ben Koita’nın ayağını yere bastığını görüyorum. Dolayısıyla devam kararı bence doğru. 54. dakikada Koita’nın Gökhan’ın yüzüne doğru yaptığı hamlenin karşılığı sarı kart olmalıydı ve bu dakikada Koita 2. sarı karttan atılmalıydı. Maçta 8 sarı, 1 kırmızı kart çıktı ve kartlar arasında tam bir standart yoktu."