Deniz Çoban, ikinci hafta hakem atamalarını değerlendirdi: "Beşiktaş'ın maçında..."

Deniz Çoban, ikinci hafta hakem atamalarını değerlendirdi: "Beşiktaş'ın maçında..."

Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler belli oldu. MHK'nın yaptığı bu atamaları Fanatik Gazetesi yazarı Deniz Çoban değerlendirdi

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler belli oldu. MHK'nın yaptığı bu atamaları Fanatik Gazetesi yazarı Deniz Çoban değerlendirdi:

"Geçtiğimiz sezon süper ligde 26 hakem görev alıyordu. Aydınus ve Çakır hakemliği bıraktı. 4 hakem sakatlandı ve Alper Ulusoy Var’a geçti. Mhk’nin elinde şu an sadece 19 hakem var. 

Tecrübe, moral, motivasyon ve fizik olarak çoğunluğu vasatın altında 19 isim…

Dolayısıyla MHk’nin atamalarının her maç İçin kamuoyu tarafından kabul görmesi çok mümkün görünmüyor. 

Mhk ilk haftadan 9 hakemimi kullanmıştı. Kalan 10 hakeminden 9’unu da bu hafta atadı. Elindeki bu kadroyla çok fazla düşünme, çok fazla değerlendirme şansları yok. Dokuz maça dokuz isim bulmak bile şu an İçin başarı gibi görünüyor. 

Fenerbahçe’nin maçına Süper Kupa maçını da yöneten Türkiye’nin an itibariyle en tecrübeli hakemlerinden biri atanmış. 

Trabzonspor maçına da FIFA hakemimiz Abdülkadir Bitigen atanmış. 

Beşiktaş’ın maçında geçtiğimiz sezon büyük takım maçı yönetmeye başlayan kısmen tecrübeli kabul edeceğimiz Yasin Kol atanmış. 

Galatasaray maçına ise bu tarz maçlarda tecrübesi yok denecek kadar az olan Kadir Sağlam atanmış. Ben henüz tecrübe kazanmadan zorlu maçlara yapılan erken atamalara karşıyım. Olumsuz bir durumda, gelecek vaat eden geç bir hakemin kariyeri sekteye uğruyor. Bir hakemi Sindire sindire zirveye taşımak daha doğru. " (Fanatik)