Deniz Çoban: "Sarıya bile gerek yoktu"

Deniz Çoban: "Sarıya bile gerek yoktu"

Beşiktaş'ın 3-0 kaybettiği Sivasspor karşılaşmasını eski hakem ve Fanatik Gazetesi spor yazarı Deniz Çoban değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Deniz Çoban'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Dün akşamki maçı izlerken Türk hakemliğinin neden dip yaptığının da muhasebesini yaptım. Maçı problemsiz tamamlayan Mustafa Öğretmenoğlu’nun hakemlik hayatındaki iniş çıkışlarını gözümün önüne getirdim. Zekeriya Alp’in ilk MHK başkanlığında yavaş yavaş ligde yer edinmeye başlamıştı. Kuddusi Müftüoğlu MHK’si onu küme düşürdü, 1. Lig’e gönderdi. Yusuf Namoğlu’nun gelişiyle tekrar Süper Lig’e çıktı ve Namoğlu ile parlamaya başladı. Sabri Çelik gelince onu kızağa çekti. İkinci Zekeriya Alp dönemiyle de tekrar sahalara döndü.

Klasik bir çarpışma

Bu baş döndürücü gidişat, bazılarının kişilere göre uygulama yaptığını gösteriyor. Öğretmenoğlu elbette dün ufak tefek hatalar yaptı ancak oyun genelinde başarılıydı. Tartışmalardan uzak bir maç çıkarttı. Cılız penaltı beklentilerini devam ettirmesi doğruydu. Boyd’un Samassa ile çarpıştığı pozisyonda, kırmızı kart bekleyenler oldu ancak pozisyon asla kırmızı kart olmazdı. Boyd’un gözü topta, hedefinde top var ve topla oynuyor. Bu klasik bir çarpışma. Bence sarı karta dahi gerek yoktu."