Deniz Çoban'dan hakem ataması değerlendirmesi!

Deniz Çoban'dan hakem ataması değerlendirmesi!

Fanatik Gazetesi yazarlarından Deniz Çoban, Fırat Aydınus atamasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Derbinin hakemini 2 gün önceden bilen Deniz Çoban, Fırat Aydınus atamasını değerlendirdi. İşte Deniz Çoban'ın o yazısı:

Çarşamba günü bu sütunlarda yazdığım gibi, derbinin hakemi Fırat Aydınus oldu. Daha önceki derbilerde Cüneyt Çakır (Galatasaray-Fenerbahçe), Ali Palabıyık (Fenerbahçe-Beşiktaş) isimlerini de tahmin ettiğim gibi, bu tahminimde de yanılmadım. 

Alim olmaya gerek yok

Kesinlikle “Ben bu işi çok iyi biliyorum” iddiasında değilim. Ortalama bir futbolsever olarak takip ettiğim hakem camiasında, bu maçı yönetmeye aday başka hakem olmadığını görüyorum. Türk hakemliğinin sıfırı tükettiğini görmek için “âlim” olmaya gerek yok. Fotoğraf ortada ve gayet net: “Türk hakemliğinin bir derbiyi yönetmeye ikinci bir alternatifi yok!” Bunun sorumlusu da elbette hakemliği yönettiğini iddia edenlerdir.

Ne görüyorsa çalmalı

Gelelim asıl konuya... Gününde olan bir Fırat Aydınus, büyük bir şanssızlık yaşamaz, maçı evrensel oyun kuralları ve yorumlarını uygulayarak yönetirse; elbette bu maçın altından rahatlıkla kalkar. Eleştirilmekten çekinmeden, herkesi memnun etme arzusu içinde olmadan, gerekirse bu iki takımın maçına uzun süre çıkmamayı göze alarak, ne gördüyse onu çalan bir yönetim anlayışıyla sahaya çıkarsa; 2003 yılından beri yönettiği başarılı derbilerine bir yenisini daha ekler.

Günlerce hakem konuşuruz

Ancak maçı yönetmek yerine, maçı “idare” etmeye kalkarsa, işte o zaman iş rayından çıkar. Günümüzün popülist hakemleri gibi; amacı takımları memnun etmek olan, oyuncuları ve takımları karşısına almak istemeyen; kırmızılık hareketleri sarı kartla geçiştiren, sarı kartlık hareketlerde “nasihat” etmeyi yeterli gören; suya sabuna 
dokunmayan yönetim anlayışıyla sahaya çıkan bir Aydınus izleyecek olursak, günlerce hakem konuşmaya da hazır olur derim.