Derbi öncesi Beşiktaş ve Galatasaray'da son durum!

Derbi öncesi Beşiktaş ve Galatasaray'da son durum!

Milliyet Gazetesi muhabirleri Serdar Sarıdağ ve Nevzat Dindar, Vodafone Park'ta oynanacak derbi öncesi Beşiktaş ve Galatasaray'ın son durumlarını Skorer TV'de Ezgi Toper'le değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Serdar Sarıdağ'ın yorumları:

"Ankaragücü ve Sarpsborg maçları olumsuz havayı dağıttı. Derbiyi kazanırsa Beşiktaş için moral olarak zirve olur. Ankaragücü ve Sarpsborg maçları, yıldızlara mesaj oldu. Sizler olmadan da maç kazanabiliriz mesajı. Yönetime şimdi maddi ve manevi manada çok büyük iş düşüyor.
 
Bence Şenol Güneş, orta saha direncinin yüksek olduğu bir kadro üzerinde durmuştur. Atiba, Medel, Ljajic şeklindeki orta saha rakibi ürkütür, takıma güven verir. Derbide Şenol hoca orta saha üçgeninde Atiba, Medel, Ljajic olur. Ljajic serbest oynayacak. Alternatif plan Lens. Derbide Adem Ljajic ve Medel'in isimleri öne çıkar. Quaresma, Ljajic'in biraz önünü açıyor. Onun belki bir nedeni var. 

"Muslera'da Latin Amerika kalecilerindeki şımarıklık var"

"Muslera'da Latin Amerika kalecilerindeki şımarıklığı var. Hagi'de bile böyle öz güven yoktu. Karakter olarak demiyorum." 

"Babel'le devre arasında yollar ayrılabilir"

"Lens, Babel'i kesti. Ama Babel, kendini kesti. Derbiden sonra Babel konusunda bir fırtına olabilir. Büyük ihtimalle kadro dışı kalacak. Devre arasında yollar ayrılacak gibi görünüyor. Futbol anlamında da geriye gidiş var. Babel'in sözleşmesi biteceği için Beşiktaş'ın Ocak'ta Hollandalı oyuncudan para kazanacağını sanmıyorum.

"Güven Beşiktaş'ın birinci forveti"

Güven böyle oynadığı sürece Beşiktaş'ın birinci forveti. Alt yapısı Bundesliga... Bundesliga'dan geliyorsa ben iki dakika dururum. 

Nevzat Dindar'ın yorumları ise şöyle: 

"Beşiktaş'ın Sarpsborg galibiyetini çok fazla abartmaya gerek yok. Beşiktaş'ın problemleri devam edecektir. Ama Galatasaray'dan Moskova'da bir reaksiyon bekliyordum. Büyük hayal kırıklığı içindeyim. Grubun son sırasındaki bu takıma karşı iyi performans sergileyemedi. Benden çok Fatih Terim hayal kırıklığı yaşıyordur. Avrupa Ligi'ni riske edecek bir tablo oluşmadı."

"Oyuncular Lokomotiv maçında sahada sorumluluk almadı. Düşman nasıl olsa belli. Oyunculara savunma argümanı veriyorsunuz. Saha dışında kötü sonuç da olsa bahaneniz var. Bu sezon acaba gözden çıkarıldı mı? Ocak'ta kapsamlı revizyon yapma şansınız yok. G.Saray'ın 7 eksiği var. Zaten sınırlı kadro mevcut."

"G.Saray, Beşiktaş'ın duran top zaafiyetinden yararlanabilir"

"Yarın anormal bir stratejik hamle beklemiyorum. G.Saray açısından kritik nokta oyunu kilitlemek. İki takımın savunmasında problemler var. G.Saray'da Eren tartışılan bir oyuncu Belhanda'yı arıyorsunuz. G.Saray'ı golü nasıl atacak? Gözümde canlandırdığımda biraz zorlanıyorum. Belki duran toplar olabilir. Beşiktaş'ın zaafından yararlanabilir. Galatasaray, Karius'un inişli-çıkışlı performansından faydalanabilir. Kaleci performansına kalırsa Galatasaray, Muslera faktörü ile daha avantajlı. Karius'un kredisi sadece yakışıklılığından var. Bu maçın başrol oyuncusu savunmadan birisi olur. Olumlu ya da olumsuz anlamda."

Etiketler :