Derbi varsa Medel oynar!

Derbi varsa Medel oynar!

Sivas'ta ayak bileğinden sakatlanan ve üç hafta sahalardan uzak kalacağı ileri sürülen Şilili yıldız, Galatasaray karşılaşmasına yetişmeyi planlıyor.

Ajans Beşiktaş - Tedavisine başlanan Gary Medel’in 5 Mayıs Pazar günü deplasmanda oynanacak dev karşılaşmaya yetişme şansının bulunduğu belirlendi. Fizik yapısı son derece güçlü olan deneyimli futbolcunun her şeyin yolunda gitmesi halinde teknik heyetten forma isteyeceği ifade edildi.

Demir Grup Sivasspor maçının ilk yarısında sağ ayak bileğinden ciddi şekilde sakatlanan Gary Medel’in yapılan tetkiklerinin ardından üç hafta sahalardan uzak kalacağı iddia edilmişti. Ancak Şilili oyuncunun, Galatasaray ile 5 Mayıs Pazar günü Türk Telekom Stadı’nda oynanacak dev derbiye yetişme şansının bulunduğu belirlendi.

Tedavisine hemen başlanan tecrübeli futbolcunun her şeyin yolunda gitmesi ve kendisini iyi hissetmesi halinde derbide forma giyebileceği ifade edildi. Ankaragücü ile pazar günü yapılacak maçta sarı kart cezası yüzünden görev yapamayacak olan Medel’in, Galatasaray’a karşı mutlaka oynamak istediği kaydedildi.

Fizik yapısı son derece güçlü olduğu için kulüp doktorlarının sahalara erken dönmesini beklediği Medel, hafif ağrıları da olsa derbi için teknik heyetten forma isteyecek. Ancak prensip olarak yüzde 100 hazır duruma gelmeyen oyunculara forma vermeyen teknik heyetin, Medel konusunda da dikkatli davranacağı aktarıldı. Siyah-beyazlıların tamamen iyileşmemesi halinde Şilili futbolcuyu oynatmaya sıcak bakmadığı vurgulandı.

Bu arada Beşiktaş Yönetimi sezon sonu Gary Medel ile takımdaki geleceği konusunda bir görüşme yapacak. Sezon başı ve devre arasında West Ham United’dan teklif alan deneyimli oyuncuyla masaya oturacak olan siyah-beyazlılar, yıllık ücretinde indirim yapması halinde Medel’e yeni sözleşme teklif edecek. Maaş bütçesini daha da aşağı çekmeye kararlı olan yönetimin, yıllık ücretini indirerek Medel’i kadroda tutmayı planladığı öğrenildi. (Milliyet)