Derbi yorumları: "Beşiktaş bir adım önde"

Derbi yorumları: "Beşiktaş bir adım önde"

Hürriyet yazarları Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, "Beşiktaş, rakiplerinin takıldığı haftayı kazanarak geçti.

Ajans Beşiktaş - Hafta sonu oynanacak derbi maçla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunun cevabını aradı. İşte yanıtları...

"OYUNDAN KEYİF ALAN BİR TAKIM"

UĞUR MELEKE: Şu sıralar zirve üçlüsü içinde en iyi vitesi yakalayan takım Beşiktaş. Belki de şampiyonluk yarışının gerisinde kalmanın, baskının azalmasının avantajını yaşadılar; son haftalarda oyundan keyif alan, eğlenebilen bir Beşiktaş çıktı ortaya. Şenol Güneş’in çalıştığı her takımda sallantıdaki oyunculara dokunma becerisi burada da sürdü, Cenkler, Redmondlar, Salihler hepsi çıkıştalar şu sıralar. Hafta sonu ben karşılıklı gollü, gelgitli, eğlenceli, yoğun futbol izleyeceğimiz bir derbi bekliyorum kesinlikle.

"BEŞİKTAŞ KAZANIR VE..."

MEHMET ARSLAN: Bu sezon Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını çok az olduğunu iddia ettim. Hâlâ da aynı kanıdayım. Ama düşünmeden de edemiyorum, Şenol Güneş sezon başında takımın başında olsaydı bu Beşiktaş çok daha iyi bir yerde olurdu. Bu hafta sonu için de tahminim Beşiktaş’ın kazanacağı yönünde. Gerekçem de Galatasaray’ın yaşadığı Buruk-Gomis krizi. Eğer kazanırlarsa hem Fenerbahçe hem Galatasaray için tehlike çanları çalacak.

"ÇÖZMESİ GEREKEN SORUNLAR VAR"

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş iç sahada farklı oynuyor. Rakip güçlü ve lider Galatasaray olsa da maçın favorisi Beşiktaş. Vodafone Park açıldığından beri evlerinde derbi kaybetmediler. Ancak Beşiktaş’ın da kollektif oyunda sorunları var. Bireysel becerilerle sonuca gidiyorlar ve özellikle de savunmanın önündeki bölgede alan paylaşımında sıkıntı yaşıyorlar. Artık o bölgede bir Josef de Souza veya Atiba yok. Bu sorunu Şenol Güneş çözemezse Galatasaray’ın cezalandıracak kalitesi fazlasıyla var.

FIRAT AYDINUS: Şampiyonluk ümidi kalmayan ama ikincilik iddiası olan Beşiktaş, kendi evinde taraftarının desteğiyle oynayacağı bu maçta daha rahat gözüken taraf olacaktır. Fenerbahçe’yi Kadıköyde yenen siyah beyazlılar Galatasaray’ı da mağlup etmek için oynayacaktır. Diğer taraftan bu tür maçların havasını çok iyi bilen tecrübeli futbolculara sahip bir Galatasaray var. Fenerbahçe’yi benzer sistemle mağlup eden Şenol Güneş ve Okan Buruk’un pazar günkü maçta birbirlerine karşı nasıl bir taktik uygulayacağı merak konusu. Neticede, bir derbi müsabakası izleyeceğiz ve böyle maçlar sonuç ve atmosfer olarak her şeye gebedir. (Sporx)