"Derbide iki top yapılmaz mı?"

"Derbide iki top yapılmaz mı?"

Beşiktaş ile Galatasaray'ın Vodafone Park'ta karşı karşıya geldiği mücadele, siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Akşam Gazetesi yazarı Aydın Türkmen, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte o yazı...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ile Galatasaray'ın Vodafone Park'ta karşı karşıya geldiği mücadele, siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Akşam Gazetesi yazarı Aydın Türkmen, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte o yazı...

Fatih Hoca, Beşiktaş derbisine Avrupa maçlarında olumlu sonuç aldığını düşündüğü bir oyun tarzıyla çıkmıştı.

Atılan topların daha geç dönmesini engellemek için ileri uçta Diagne'ye, geçiş oyunun hızlı yapılabilmesi için solda Kerem Aktürkoğlu'na, kreatif işler yapabilsin diye de sağda Morutan'a forma vermişti.

Sonrasında bekleyen, topu rakibe veren, kontratakla sonuç almaya çalışan bir takım vardı sahada.

Beşiktaş ise daha önceki maçların aksine biraz daha 'sakin' kalmayı ve kendi sahasında top yapmayı tercih etmişti.

Dolayısıyla maç ilk etapta Fatih Terim'in kâğıt üzerindeki planlarına uygun başlamadı. Yani Beşiktaş topa sahip oldu ama oyun Sarı-Kırmızılılar için daha fazla pas yapmalarını gerektiren bir karaktere büründü.

Bu noktada da 6 numara gibi 6 numarası olmamasının eksikliğini yaşadı takım. Üstüne Taylan Antalyalı'nın saç baş yolduran formsuzluğu, orta sahada olması gerekenden fazla top kaybedilmesi planın sahaya yansımasını önlediği gibi Beşiktaş'ın daha etkili futbol oynamasının önünü açtı.

Galatasaray bu dakikalarda Kerem Aktürkoğlu'nun ekstra çabaları ve defanstaki Nelsson, Marcao ve Yedlin'in performansıyla oyuna tutundu.

Cicaldau'nun ayağından kaleyi bulan ilk şut gol olunca oyun karakterinin değişmesi şansı doğdu ancak ilk yarı bitmeden Muslera'nın inanılmaz hatası sonrası gelen beraberlik golü o şansı da ortadan kaldırdı.

İkinci yarı ilk yarının kopyası bir anlayışla başladı. Taa ki Beşiktaş'ın ikinci golüne kadar. Kaderin cilvesi Beşiktaş, Lizbon'un bulduğu gollerdekine benzer bir korner organizasyonuyla skoru değiştirdi. Tabii maçın başından itibaren "eyyam" konusunda geçmiş yıllarını aratmayan Fırat Aydınus'un pozisyondan hemen önce Nelsson'a atılan yumruğu görmemesinin payı da vardı.

Yenilen gol ve Taylan-Halil Dervişoğlu ile Morutan-Babel değişiklikleri sonrası Galatasaray'ın oyunu bu kez panik oyununa dönüştü. Bu da Beşiktaş'ın orta sahayı rahat geçmesine ve pozisyonlar bulmasına neden oldu.

Diagne'nin yerine giren Mohamed'in 81. dakikada nadir hücum organizasyonlarından birinde bulunan penaltıdan yararlanamaması puan umutlarını da bitirdi.

90 dakika sonunda maçın kaderini kaleciler ve kişisel hatalar belirlemiş gibi gözükse de, bu mağlubiyet hiç kuşkusuz Fatih Hoca'ya yazar